10 чудесни ползи от оргазма за вашето здраве

Калина
Написана от Калина август 10, 2015 10:06

10 чудесни ползи от оргазма за вашето здраве

Изследователи и физици направиха мъдро заключение, което ние вече знаехме – сексът и оргазмът са добри за вашето здраве. И по-конкретно се потвърди, че оргазмите имат позитивен ефект върху повечето процеси в тялото. Да изпитате оргазъм е една от най-добрите форми на медицина за нашето тяло и ум.

Облекчаване на напрежението

Отпускането, което обикновено следва след оргазма ,е често един от малкото моменти, когато хората наистина си позволяват да се отпуснат напълно и да премахнат напрежението от деня.

По-добър сън

След оргазма кръвното налягане на мъжете пада рязко и те изпадат във внезапно спокойствие. За жените този ефект е по-продължителен, но също толкова силен. Приемайте оргазма като вашето лично успокоително. Позволете на освобождаването на ендорфини да успокои и приспи тялото и ума ви.

Оргазмът подсилва имунната ви система

По време на оргазъм се освобождава DHEA и според д-р Тереза Креншау този хормон може да бъде най-мощният химикал в нашия свят. Той спомага за баланса на имунната система, насърчава растежа на костите и поддържа и възстановява тъканите, поддържайки кожата ви здрава и еластична. Това може да помогне за по-малко боледуване от настинка и грип. Университетът Уилкс в Пенсилвания посочва, че хората, които правят секс един или два пъти седмично имат 30% по-високи нива на имуноглобулин А, който повишава имунната система.

Намалява депресията

Много хормони се влияят позитивно от секса и оргазма, което може да доведе до по-добро настроение. Психологът Гордън Галъп предлага теория, според която простагландин (хормон в спермата) кара повече от 30% от жените участнички в проучването да се чувстват по-щастливи, в сравнение с тези, при които не е имало еякулация от мъже във влагалището.

Подсилва тялото ви

Свиването на мускулите като форма на упражнение, е полезно за всички мускули. Контракцията на мускулите по време на оргазъм може да помогне при проблеми с ерекцията и инконтиненцията. Когато 178 белгийски мъже със слаби проблеми с ерекцията участват в четиримесечна възстановителна програма, която се фокусира основно на упражненията на Кегел, 74 % от тях показват подобрение, а 43 % съобщават, че са напълно излекувани. При жените това упражнение стяга целия уро-генитален тракт и помага за по-лесно раждане.

Оргазмът помага да се храните по-добре

Сексуалната стимулация активира произвеждането на фенилетиламин, естествен амфетамин, който регулира апетита ви. Така че може да ограничите среднощния апетит с малко среднощен секс.

Ограничаване на болката

Би трябвало окситоцинът да е сред любимите хормони на всеки човек. Когато той се секретира в тялото ви, той спомага за освобождаването на ендорфините. Благодарение на тези опиати сексът – и особено оргазмът – се превръща в мощен аналгетик. Оргазмът помага също да се облекчат болките в главата и при артрити.

Намалява риска от сърдечни проблеми

Всичко е просто – ако правите секс 3 до 6 пъти на седмица, рискът от сърдечен удар се намалява на половина.

Помага да се увеличи кръвния поток

С притока на свежа кръв вашите клетки, органи и мускули се насищат с кислород и хормони, а когато старата кръв се премахне, така изчезват и тези продукти, които причиняват умора и дори болести. Това може да бъде добавено и към дълбокото дишане и мускулни контракции, които се случват до и по време на оргазъм.

Създава по-здрава връзка

Окситоцинът се счита също за свързващия хормон – друга причина да го харесвате. Нивата му са от три до пет пъти по-високи от обикновено точно преди оргазмът да настъпи и дефакто това го предизвиква.

10 чудесни ползи от оргазма за вашето здраве
4.5 (90.97%) 62 глас[а]

Калина
Написана от Калина август 10, 2015 10:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи