10 начина да се справите с болезнения секс

Калина
Написана от Калина септември 15, 2015 20:34

10 начина да се справите с болезнения секс

Акценти:

  • Как да преодолеем болката по време на секс?
  • Как да се справим с болезнения секс?
  • Какви опасности крие грубият секс?

Свързани:

В настроение сте и партньорът ви е готов, така че решавате да стигнете бързо до леглото. Изведнъж обаче усещате тъпа болка или парене и не знаете каква е причината. Когато винаги сте се наслаждавали на секса и изведнъж ви заболи, може да се почувствате объркани и разтревожени. Всъщност според Американския конгрес по акушерство и гинекология 75% от жените изпитват болезнен секс в някакъв момент от живота си. А тук можете да прочетете за симптомите, които ви държат далеч от леглото, а после и решението за тях.

Външната страна на вагината е много раздразнена

Възможна причина: Продуктите за лична хигиена. Ако усещате раздразнение и има зачервяване на външните срамни устни или вулвата, това се дължи на продуктите за хигиена – сапун, масажно олио или дори тоалетна хартия. Оцветители, парфюми и други съставки в тези продукти могат да доведат до вагинит или възпаления на кожата около вагината.

Решение: Ускорете заздравяването като оставите областта на спокойствие за няколко дни, докато раздразнението отмине. Третирането с лосион или крем само ще направи раздразнението по-голямо. После направете списък на продуктите, които ползвате, махнете тези със съдържание на различни химически вещества и ги заменете с продукти с естествени съставки.

Сърбеж и вагинално течение

Наличието на течение е знак, че съществува инфекция. Трудното е да разберете каква точно е тя. Ако течението е бяло, гъсто и съпроводено със сърбеж, то най-вероятно става въпрос за гъбична инфекция. Друго вероятно заболяване е бактериалната вагиноза, което обикновено се отличава с воднисто течение с лоша миризма. Може да става въпрос и за полово предавани болести като гонорея или хламидии, при които често няма видими признаци, но могат да са причина за болка в таза и зеленикаво-жълто течение.

Решение: Посетете вашия лекар. Въпреки че в аптеките можете да намерите противогъбичен крем, който да излекува инфекцията, по-добре да отидете на лекар и да се уверите, че не става въпрос за сериозен проблем.

Вагината ви е много стегната и не можете да я отпуснете

Възможна причина: Вагинизъм. Ако проникването е болезнено и дори невъзможно, защото вагината ви е стегната, това може да е знак за малко познато състояние, наречено вагинизъм. Причината за него не е ясна, но е възможно да се дължи на минала травма, като сексуално насилие.

Решение: Попитайте лекаря си специално за вагинизма, защото той може да реши, че симптомите се дължат на стрес или безпокойство. С определени упражнения, състоянието може да се подобри и да нямате проблеми.

Вагината ви е прекалено суха

Възможна причина: Стрес, лекарства или хормони. Вагиналната сухота е една от най-честите причини жените да не се чувстват добре по време на секс. Много неща могат да са причина за нея – стрес, безпокойство или взимане на лекарства.

Решение: Можете да използвате лосион на силиконова основа, за да спомогнете за естетвената лубрикация докато нивата на стрес се понижат. Но все пак се консултирайте с лекар, защото сухотата не е нормално състояние.

Перинеумът ви пламва от болка

Възможна причина: Раждане. Перинеумът е областта между вулвата и анусът. Понякога докторите разрязват тази чувствителна, богата на нерви тъкан по време на раждане, за да улеснят излизането на бебето и да предотвратят разкъсване. Процедурата се нарича епистомия. При някои от жените мястото остава болезнено.

Решение: Споделете с лекар, който може да ви консултира правилно и може да ви посъветва за хирургична намеса.

10 начина да се справите с болезнения секс
4.6 (92.86%) 70 глас[а]

Калина
Написана от Калина септември 15, 2015 20:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи