Всеки трябва да има няколко дини у дома през летния сезон. Ако ви посетят неочаквани гости, освежаващия плод е чудесен избор за напитка или предястие, затова изпробвайте 10-те съвета за неустоими и лесни за приготвяне рецепти.

Диня сорбе

Нарежете динята на парчета и добавете чаша захар и щипка сол. Нека подсладената динята престои половин час. Добавете парчетата в блендер, заедно с доматен сок и разбийте до получаване на гладка смес. Използвайте малко лимонов сок, разбъркайте добре и оставете да се замрази. Направете топки за сладолед от замръзналото пюре с лъжичка сладолед и сервирайте в стъклена купа.

Салата с диня и мента

Наредете парчета диня на плоча. Поръсете нарязаните листа от мента, ситни парчета лук, сол и черен пипер. Тази салата може да се комбинира с печени шишчета.

Студен чай от диня

Сварете 8 чаши вода и ги излейте в стомна. Запарете 8 пакетчета чай във водата. След като престоят изхвърлете пакетчетата и оставете течността да се охлади, а след това я приберете в хладилника. Преди да сервирате добавете малки парченца диня, лед и босилек.

Салата с диня и моцарела

За целта може да използвате пъпеш, диня и пъпеш „Медена роса“. Нарежете в голяма купа и поръсете с нарязан босилек, 2 супени лъжици мед, люта чушка „Халапеньо“, сол и натрошеното сирене моцарела върху плодовите парчета. Размесете добре и сервирайте.

Охладена диня

Вземете диня без семки, свеж лимонов сок, лед и водка. Размесете добре тези съставки в блендер до получаване на гладка смес. Може да се наложи да се добавите вода. Изсипете във високи чаши, добавете малко водка и сервирайте.

Желе от диня

За целта ви е необходимо пюре от диня в три чаши. Поръсете три пакетче неовкусен желатин в чаша. Изсипете останалите две чаши диня в тенджера, смесете с  ½ чаша захар и загрейте на слаб огън, докато захарта се разтвори. Добавете желатинова смес и ¼ чаша лимонов сок, преди да изключите котлона. Изсипете в чиния и оставете в хладилник за една нощ. До сутринта, трябва да получите пенливо желе.

Диня „Agua frescas“

Това е вид плодова напитка. Ако я сервирате вечер може да добавите малко водка или друга алкохолна напитка по избор. Тайната на динята „Agua frescas“ е да използвате добре узрял сорт. След като приготвите сместа, разбийте с миксер, добавете лед, нектар от агаве и 2 супени лъжици лимонов сок.

Маргарита със замразена диня

Към пюре от диня, приготвено с блендер или на ръка се добавя текила, захар и сол. Сместа се поставя в тенджера и се съхранява във фризера. Когато замръзне добре след няколко часа се взимат лъжички от сместа, които се добавят като освежаваща съставка към любимия ви коктейл в чаша с лед.

Мохито с диня

Вземете висока чаша, напълнете каната с лимонов сок и добавете 2 супени лъжици захар. Използвайте лед, две парчета диня, няколко листа от мента и бял ром. Допълнете останалата част на чашата с джинджифилова бира.

Дори най-лесните рецепти, в които присъства този чудесен плод ще ви донесат наслада и ще се превърнат в любима част от менюто ви. Опитайте различни освежаващи идеи, които са подходящи за всеки ден.