10 невероятни рецепти за печено агне

Калина
Написана от Калина юни 19, 2015 23:29

10 невероятни рецепти за печено агне

Акценти:

  • Как да приготвим агнешка гозба?
  • Как да си сготвим агнешко ястие?
  • Какви агнешки ястия можем да приготвим?

Свързани:

loading...

Може да направите малки промени в традиционната рецепта за печено агне и ястието ще придобие съвсем различен вкус. Опитайте няколко рецепти, които ще ви запленят.

Гръцко печено агне

Скилидки чесън се смесват с лимонови кори, риган, сол, лимонов сок и зехтин. Използвайте тази смес за плънка към голям агнешки бут. Поставете агнешкото в тиган за пържене, направете гарнитура от картофи и изпечете в продължение на 20 минути при температура 400. Отделете картофите и печете още 15 минути при 300 градуса. След като изкарате тавата, добавете маслините и съдържанието на консерва с домати. Оставете да къкри на слаб огън в продължение на 3 минути и сервирайте с картофите.

Печено агнешко с кайсии

Нарежете тиква, лук, тиквички и чесън и ги поставете в тава за печене. Маслиново масло се смесва със сол, черен пипер и лимонов сок. За да приготвите плънката, смесете нарязани кайсии и кускус в купа и добавете вода, след което оставете сместа да престои. Разбийте белтък, кедрови ядки, лимонови кори и мента. Покрийте печеното агне с тази смес. Оставете месото да се пече в продължение на 40 минути и сервирайте със зеленчуците.

Бавно изпечено агнешко

За да сготвите обезкостено агнешко месо го добавете към предварително затоплен тиган със зехтин. Преместете агнешкото в тавичка. Подредете нарязан лук и картофи около агнето, а върху него полейте с лимонов сок, чесън, черен пипер, риган и вино. Покрийте съда с фолио и оставете да се пече в продължение на два часа. Полейте агнето със сока, който се събира в краищата на тавата. Добавете агнето да се пече още 20 минути, докато придобие златисто кафяв цвят.

Печено агнешко с прошуто

Сложете агнешкия бут върху тиган за пържене и направете шест дълбоки разреза. Направете филийки прошуто и го добавете във всеки процеп. Намажете агнешкото със зехтин и изпечете в нагрята на 400 градуса фурна, в продължение на 15 минути. Добавете към нарязаните картофи масло, сол и черен пипер и ги подредете около агнето. Нека агнето се пече при 350 градуса в продължение на още 45 минути.

Традиционно печено агне

Сложете агнешкия бут в тиган за пържене и добавете смес от чесън, черен пипер, сол, черен пипер и зехтин. Оставете да се пече 20 минути. Подредете нарязаните картофи, лук и тиква около агнешкото, овкусете със зехтин и оставете в продължение на 45 минути. Печете зеленчуците се в продължение на 10 минути, докато добре покафенее и сервирайте с агнето.

Мароканско печено агне

Добавете ⅓ чаша сушени вишни в ¼ чаша портокалов сок за 10 минути. Нарежете лук и чесън в олио за около 10 минути и добавете към сместа, заедно с галета, лист мащерка, канела, кимион, копър, лимонови кори, черен пипер и сол. След като разбъркате добре, полейте сместа върху обезкостеното агнешко месо. Намажете месото с масло, предварително разтопено в тиган, печете в продължение на час и сервирайте.

Има много невероятно вкусни начина да приготвите печено агне. Експериментирайте като добавяте нови съставки, може да полеете месото със смес от любимите ви пикантни подправки и билки. Използвайте варени или печени зеленчуци за гарнитурата.

Калина
Написана от Калина юни 19, 2015 23:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

loading...
loading...
loading...
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи