10 причини да не оставате приятели с бившия

Мария
Написана от Мария април 13, 2016 23:38

10 причини да не оставате приятели с бившия

Акценти:

  • Присъствие - бивши партньор
  • Социални мрежи - снимки
  • Емоционално - грубо

Свързани:

Хората, които все още се замислят дали е необходимо да останат приятели със своите бивши любовници, трябва да изоставят това свое намерение. Ето и 10 причини защо и вие не трябва да правите тази грешка.

1. Запазването на приятелството с бившите интимни партньори е сериозно препятствие по пътя към преодоляване на вече приключили отношения. Особено тежка ще бъде раздялата, ако двамата партньори продължават да общуват и да се виждат постоянно.

2. Със сигурност ще си помислите, че можете да възстановите отношенията с бившия си партньор. И между раздялата и появата на тази мисъл отминава сравнително кратко време. Психолози твърдят, че това със сигурност се случва, дори и ако човек сам си е доказвал, и то нееднократно погрешността на тази теория.

3. В определен момент от времето всеки, който е решил да поддържа приятелство със своите бивши, започва да усеща, че се е оказал в капана на миналото, защото историята започва да се повтаря отново.

4. Осъзнаването, че бившият сексуален партньор успешно общува с други хора и дори смята да започне да се среща с някого, може да ви докара до побесняване, предизвиквайки невероятна ревност. Според психолози, тези чувства нямат никаква логика.

5. В скоро време със сигурност ще започнете да се сравнявате с всяка нова на бившия ви партньор, тъй като това вече няма да сте вие.

6. Също е голяма вероятността след известно време да започнете да го преследвате, и да губите страшно много време в опит да разберете с коя се среща бившия ви, и с какво новата му избраница е по-добра от вас.

7. Ако бившият ви се е държал грубо емоционално и физически с вас, няма смисъл да се заблуждавате, че това ще се промени, ако отношенията ви останали само приятелски.

8. Поради желанието за поддържане на приятелство с бившия, вашият нов партньор може да се почувства неуверено, във всеки случай това ще му бъде невероятно неудобно.

9. Когато продължите да си общувате с бившия, сами ще объркате и напълно ще объркате всички свои приятели и близки по въпроса дали запазвате предишните отношения или вече окончателно сте се разделили.

10. Присъствието на бившия ви партньор на профилните снимки в социалните мрежи ще обърква и дори плаши потенциалните ви нови партньори, тъй като могат да видят много снимки, на които сте вие и бившия ви.

Накратко казано поддържането на приятелството между бивши интимни партньори по-скоро създава проблеми и за двамата, и най-вече за жените, които са по-чувствителни и емоционални.

Отделно от това е трудно да окачествим поддържането на приятелско ниво отношения с бившия, като едно истинско приятелство, което се основава на искреността.

А тук имаме точно обратното – едни неистински и основани на лицемерие отношения, които са наистина далеч от същинското приятелство, което е много рядко срещано в наши дни.

Приятелство може да бъде в детска и юношеска възраст – децата и тийнейджърите , след това отношенията започват да се основават на взаимната изгода, сравнението, какъвто е и случаят тук между бившите партньори, които по-скоро запазват приятелството, за да покажат нещо един на друг или да кажат нещо, което не са успели да си кажат, докато са били заедно.

10 причини да не оставате приятели с бившия
4.5 (90.29%) 35 глас[а]

Мария
Написана от Мария април 13, 2016 23:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

TeMax София открива врати
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи