10 странни начина, по които мобилният телефон съсипва вашето здраве

Мария
Написана от Мария октомври 1, 2016 09:12

10 странни начина, по които мобилният телефон съсипва вашето здраве

Акценти:

  • Увреждане - палци
  • Болезнени усещания - предизвиква
  • Здраве - сериозна заплаха

Свързани:

Смартфоните и мобилните телефони са нещо съвсем ново в нашия живот и затова не е известно какви са техните дългосрочни последствия.

В този смисъл опасни ли мобилните телефони за здравето и какво не знаем за тяхното въздействие, а би трябвало?

Със сигурност неведнъж сте из уеб пространството сте срещали публикации, че мобилните телефони може да причиняват рак на мозъка или туморни образувания или пък че излъчват увреждаща здравето радиация. Вероятно узнаването на тази информация ви е напрягало, но само за няколко минути. Но риск наистина съществува, но въпросът е в каква степен – с отговорът се затрудняват дори и учените.

В настоящата статия обаче ще разгледаме начините, по които мобилните телефони и смартфони излагат ежедневно на риск на нашето здраве. На първо място е неблагоприятното им въздействие върху ума и тялото.

Какво точно се случва, че здравето ни се оказва застрашено от нашия смартфон?

Ето кои са 10-те странни начина, по които мобилните телефони излагат на риск здравето ни:

1. Деформират кутретата

Продължителното държане на мобилното устройство с течение на времето неизбежно деформира пръстите на ръцете. Първоначално това е безболезнено, но с течение на времето се появяват болезнени усещания, които с времето и с напредването на възрастта постепенно се усилват.

Неправилното положение на кутрето увеличава значително риска и дори направо обуславя развитието на възпалителни заболявания на сухожилията на ръцете, сред които тендинит и изключително болезнения синдром на карпалния тунел.

2. Повече стрес

Мобилните телефони и по-специално смартфоните улесняват значително живота ни, което би следвало да означава, че намаляват стреса в живота ни. Но това не е вярно.

Постоянната връзка с интернет и огромното количество информация, което ни се излива, водят до значително претоварване на мозъка, а това ни кара да се чувстваме напрегнати и изтощени.

3. Предизвикват хронични болки в гърба и кръста

Постоянното взиране в екрана на телефона с наведена глава и продължителното седене с течение на времето съсипват гърба и кръста– първо започва да страда шията, това е и едно обясненията за все по-ранното възникване на шийна остеохондроза, симптомите на която са хронични болки по целия гръбнак.

4. Причиняват мигрена

Взирането в екрана с наведена глава е вредно не само за целия гръбначен стълб, но непрекъснатото натоварване на очите в опит да се фиксират буквите на затъмнения екран на смартфон, са един от рисковите фактори за развитие на мигрена.

5. Все по-раздразнителни

Вероятно знаете колко раздразнителни ставате, когато говорите дълго време по телефона с приятел или приятелка.

Проучванията показват, че използването на мобилни телефони и смартфони има значително влияние върху поведението на човека, като започва да се дразни от незначителни неща.

6. Толкова са мръсни, че могат да ви разболеят

Постоянно докосване на телефона с ръце в крайна води до замърсяването му до такава степен, че се превръща в истински развъдник на бактерии, от който е възможно наистина да се разболеете.

7. Проблеми с очите

Почти никой не спазва правилната дистанция от 40 сантиметра между очите и екрана на телефона, а също и така и правилото за изместване на погледа най-малко веднъж на 20 минути, и затова очите се увреждат с течение на времето.

8. Причиняват безсъние

Нарушават съня и това е заради синия спектър, в който излъчват екраните на телефоните, които действат възбуждащо на мозъка и пречат на заспиването.

9. Създават предпоставки за катастрофи

Използването им по време на шофиране е изключително опасно, затова е и забранено в Закона за движение по пътищата, но въпреки това със сигурност сте виждали колко много шофьори говорят или си ровят във Фейсбук, докато шофират.

10. Увреждат палците на ръцете

Натискането с палците по цял ден в продължение на много време може да предизвика болезнени усещания.

Използването на мобилни телефони и смартфони представлява сериозна заплаха за здравето, но само ако не се ограничава времето на употреба.

Ако се спазва правилото, което важи за всички сфери на живота – за умереност, тогава изобщо не трябва да имате никакви опасения за здравето си.

10 странни начина, по които мобилният телефон съсипва вашето здраве
4.5 (90.51%) 59 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 1, 2016 09:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи