11 целебни свойства на марихуаната

Мария
Написана от Мария октомври 4, 2014 15:12

11 целебни свойства на марихуаната

Акценти:

  • Ефективна ли е марихуаната при заболявания на храносмилателната система?
  • Прилага ли се успешно при нелечими според конвенционалната медицина случаи на мигрена?
  • Подмладява ли марихуаната?

Свързани:

Целебните свойства на медицинската марихуана са далеч по-всеобхватни и дългосрочни, отколкото досега се е предполагало.

Поради начинът на въздействието ѝ върху вегетативната нервна система и поради силно подмладяващият ефект на канабиноидите, потенциалът на марихуаната за поддържане на отлично здраве и лечение на широк спектър от заболявания, е огромен. И тези нейни свойства са останали недооценени от масово прилаганата медицина.

1. Рак

Американската асоциация за изследване на ракови заболявания потвърди, че марихуаната е действително значително забавя растежа на злокачествени новообразувания в белите дробове и мозъка.

2. Припадъци и гърчове

Марихуаната действа отпускащо на мускулите и притежава противоспазматични качества, поради което се доказва като много ефективно лекарствено средство при припадъци и гърчове.

3. Мигрена

Лекари от щата Калифорния, САЩ съобщават, че били в състояние да излекуват повече от 300 хил. случая на мигрена, за които конвенционалната медицина няма лек, чрез марихуана.

4. Глаукома

Лечението на глаукома с марихуана е най-обстойно документирано. Не съществува и едно единствено действително проучване, което да опровергава силно ефективното въздействие на растението като лекарствено средство при глаукома.

5. Синдром на Турет и Обсесивно-компулсивно разстройство

Точно, както марихуаната има целебно действие по отношение на припадъци и множествена склероза, лечебното растение облекчи или забави проявлението на тиковете при хора, които страдат от синдром на Турет и при тези, страдащи от ОКР които често изпитват натрапчиви неврологични симптоми.

6. Множествена склероза

Действието на целебното растение при пациенти множествена склероза, стана по-широко известно, след като бившият телевизионен водещ Монтел Уилямс започна да я използва за лечение върху себе си. Марихуаната действа, като предотвратява проявлението на неврологичните симптоми и мускулните спазми, съпътстващи понякога фаталното заболяване.

7. Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност

Добре документирано проучване на Университета на Южна Каролина, направено преди около година показа, че марихуаната не е само най-добрата алтернатива на риталина, но лекува заболяването без нито един от отрицателните странични ефекти на фармацевтичните продукти.

8. Синдром на Раздразненото дебело черво и болест на Крон

Лечебното растение е доказало своята ефективност при хроничните заболявания, тъй като предотвратява характерните симптомите като диария, гадене и повръщане.

9. Болест на Алцхаймер

Въпреки че стана известно, че марихуаната влияе положително на мозъчните функции, През 2006г. се оказа, че тетрахидроканабинола, открит в лечебното растение, предотвратява развитието на болестта на Алцхаймер, като блокира крайните продукти на напредналата гликация – белтъци със захарна молекула без наличен ензим, който да контролира процесите на взаимодействие, които разрушават мозъчните неврони.

10. Предменструален синдром /ПМС/

Лечебното растение е полезно за облекчаване на болката и симптомите, свързани с ПМС, при жените.

11. Автоимунни заболявания

От скорошно проучване на университета на Южна Каролина бяха представени доказателства, че основната съставка, открита в растението канабис, от което се произвежда марихуаната – тетрахидроканабинол /ТХК/ може да бъде полезна при хора, страдащи от автоимунни заболявания. Учените, ръководещи изследването съобщават, че марихуаната може да потисне възпалението и в бъдеще да се превърне средство за борба с възпалителни и автоимунни заболявания.

По време на изследването учените инжектират лабораторни плъхове с ТХК и анализират техните микро-РНК структури, представляващи малки молекули. Те регулират генната експресия и се повлияват от ТХК. 13 от 609 микро-РНК изследвани от учените силно се повлияват от тетрахидроканабинола, съдържащ се в марихуаната

11 целебни свойства на марихуаната
4.7 (93.17%) 41 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 4, 2014 15:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи