13 фактора, които понижават либидото

Калина
Написана от Калина август 17, 2015 18:26

13 фактора, които понижават либидото

Акценти:

  • Защо страдаме от ниско либидо?
  • Как да повишим либидото си?
  • Какво са причините за ниско либидо?

Свързани:

Не малко мъже в днешно време имат проблем не само с ерекцията, но и с тоталната липса на сексуално желание. Ето кои са основните фактори, които потискат либидото.

Стрес

Тялото не реагира добре на стрес. Емоционалния стрес може да повлияе на физическата функция, включително и на сексуално желание. Осъзнавайки това, което могат да предизвикат основните стресови фактори е първата стъпка в лечението.

Партньора

Сексуалното желание зависи от партньора. И двамата партньори трябва да се чувстват свързани и да изпитват близост. Липсата на комуникация и доверие, чувството за предателство или непрестанните критики могат да създадат връзка, в която липсва близост и интимност.

Алкохол

Алкохолът не е отговорът на всеки проблем. Въпреки че много хора обичат да го консумират поради факта, че намалява задръжките той може да понижи и сексуалната активност и либидо. Ако прекалявате с употребата на алкохол и това пречи не само на интимния живот, но и на здравето Ви потърсете помощ от специалист.

Липсата на сън

Както при всяка физическа активност, почивката е необходима на тялото, за да може да извършва ежедневните си функции. Липсата на качествен сън, може да е виновникът, който понижава сексуалното желание. Сънната апнея е потенциална причина за липсата на добър сън и либидо. Може да се наложи медицинска помощ, ако вие или вашият партньор имате подобен проблем.

Децата

Да си родител е работа, която отнема 24 часа в денонощието, понякога грижите за децата пречат да прекарате време с половинката си. Планирайте време за интимност и сексуално удоволствие, като поверите за няколко часа грижите за детето на близък роднина или детегледачка.

Лекарства

Страничните ефекти на много лекарства, отпускани с рецепта включват загуба на либидо и желание за секс. Някои примери като лекарствата за хипертония или тези, които съдържат антихистамини, деконгестанти, антидепресанти, противозачатъчни или болкоуспокояващи.

Ниско самочувствие

В интерес на истината вие сте толкова секси колкото се чувствате. Много хора имат ниско самочувствие, когато става въпрос за формата на тялото си и това може да повлияе на техния сексуален живот и желание. Да бъдеш щастлив със себе си е най-важната стъпка.

Затлъстяване

Затлъстяването засяга една трета от всички американци. Изследванията показват, че наднормено тегло ограничава желанието за секс и понижава самочувствието. Начинът, по който изглеждате не трябва да пречи на сексуалния ви живот. Освен това този тип упражнения могат да бъдат полезни.

Проблеми с ерекцията

Еректилната дисфункция (ЕД) се отразява на физическата и психическата способност на мъжете да осъществят сексуален контакт. Съществуват много възможности за лечение на ЕД, а консултацията с лекар ще Ви помогне да откриете най-подходящата опцията за вас и вашия партньор.

Ниски нива на тестостерон

Нивата на тестостерон при хората постепенно се понижават с напредване на възрастта, не е задължително да има връзка между хормоните и желанието за секс. Това е само фактор, който може да бъде резултат от понижено либидо или да се дължи на други причини, в допълнение към ниски нива на тестостерон .

Депресия

Депресията засяга всички аспекти на живота, включително и сексуалното влечение. Загубата на желание за ежедневни сексуални дейности изисква лечение, включително консултиране с лекар и в някои случаи прием на медикаменти. За съжаление, някои антидепресанти също потискат либидото.

Менопаузата

Менопаузата може да причини физически промени, които засягат пряко половия контакт, понеже се появява вагинална сухота и болка при сношение (диспареуния). Може да използвате лубриканти, които ще подобрят сексуалното желание след менопаузата.

Липса на близост

Правенето на любов е нещо повече от секс. Интимността и близостта са важна част от здравето в любовния живот. Ако сексуалното желание избледнява, може би е време да направите нещо романтично за половинката си, което да стопли отношенията Ви.

13 фактора, които понижават либидото
4.5 (90.91%) 22 глас[а]

Калина
Написана от Калина август 17, 2015 18:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи