13 неприятни житейски истини, които никой не иска да признава

Мария
Написана от Мария октомври 22, 2016 17:01

13 неприятни житейски истини, които никой не иска да признава

Акценти:

  • Състрадания - очакване
  • Значение - разрушаване
  • Идеални - стандарти

Свързани:

На чаша кафе обсъждаме времето или последните новини. Но никой на закуска не говори за смъртта, например. Макар и това да е толкова обикновено нещо.

Хората избягват прости житейски истини, предпочитайки да се преструват, че не съществуват. Днес ще ви се наложи да ги изслушате.

1. Човек е внезапно смъртен

Престанете да се преструвате, сякаш ще живеете вечно. Признайте факта, че сте смъртни, и смъртта може да настъпи във всеки един момент. Повярвайте, това ще помогне да организирате живота си и да го изпълните със смисъл.

2. Всички, които обичате също са смъртни

Тази истина е много тъжна, затова ви дава повод да се справите с неуредиците на миналото и да възстановите отношенията с тези, които са ви наистина важни.

3. Материалните блага няма да ви направят по-щастливи

Щом влезете в групата на щастливците, които са успели да постигнат зададените материални цели, и ще установите, че парите са само част от общия успех.

4. Пристрастяването по щастието пречи на истинското щастие

Щастието винаги присъства в живота ви. Като го почувствате, разбирате защо е наистина трудно. Щастлив ще бъде само този, който може да се отпусне и да пусне това чувство в себе си.

5. Да жертваш пари е лесно, но време е трудно

Когато отдавате част от времето си на друг човек, тогава променяте и светогледа си. И това време, прекарано с другите, остава вечен спомен в паметта ви.

6. Не можете да направите щастлив всеки

Ако се опитвате да ощастливите целият свят и всеки човек, тогава ще загубите себе си. Ще престанете да опитвате да удовлетворите желанията на другите. Започнете да уважавате своите ценности, принципи и свобода.

7. Не трябва да бъдете идеални

Нереалистичните стандарти са причина за страдания. Повечето от перфекционистите страдат от вътрешния критик, който оспорва всяка тяхна стъпка и ненавиждат сами себе си.

Борете се с него. Не слушайте негативният глас вътре от себе си. Престанете да опитвате да достигнете недостижими стандарти.

8. Чувствата са по-важни от мислите

Нужно е винаги да помним емоциите. Осъзнаването на собствените проблеми е много важно. Въпреки това е необходимо човек да изразява чувствата си, особено тези, които предизвикват трудности и проблеми.
9. Вашите действия говорят по-силно от думите

Бъдете отговорни, умножавайте любовта и доброто.

10. Вашите постижения и успехи няма да значат нищо на смъртния ви одър

Никой не брои пари и не се радва на грамоти на смъртния си одър. Умирайки, ще си помислите за тези, с които сте били приятели, и сте обичали. Така че действайте според тази истина.

11. Талантът не означава нищо без работа и практика

Най-талантливите и най-надарените могат да останат в разбит кораб, ако не се учат на нови неща и не се усъвършенстват вече изградени навици.

12. Има значение само днешният момент

Не го разрушавайте, страдайки за миналото или отнасяйки мислите си в бъдещето. Миналото не може да се контролира. И предсказването на бъдещето също.

Опитите да се направи едното или другото само ни отдалечават от настоящия момент – единствен, който можете да контролирате.

13. На никой не го интересува колко труден е бил животът ви

Вие сте авторът на собствената си биография. Не очаквайте състрадания и започнете да създавате такава автобиография, която самите вие бихте искали да прочетете.

13 неприятни житейски истини, които никой не иска да признава
4.5 (90.86%) 35 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 22, 2016 17:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи