15-ти Национален конгрес по кардиология: прогрес в медицината и технологиите

Божка
Написана от Божка октомври 17, 2016 12:55

15-ти Национален конгрес по кардиология: прогрес в медицината и технологиите

За 15-ти пореден път в София бе проведен Националния конгрес по кардиология. Събитието предизвика широк обществен интерес и обедини специалисти от страната и чужбина. Конгресът се състоя в дните 6-8 октомври, в Националния дворец на културата, а броя на участниците достигна рекордните 1200 души.

Сред основните цели на Конгреса бе предоставянето на полезна информация в областта на кардиологията, както и обсъждането на иновативни методи и технологии за диагностициране на сърдечно-съдови заболявания. Във форума се включиха лектори от различни държави, а специални гости бяха проф. Бела Маркели (вицепрезидент на Европейското дружество на кардиолозите) и проф. Дейвид Ууд (президент на Световната кардиологична асоциация).

Заниманията се проведоха в 4 отделни зали, като за тези, които не успяха да присъстват бяха предвидени онлайн предавания и записи. По време на събитието бяха наградени проф. Светла Торбова, проф. Тихомир Даскалов, проф. Младен Григоров и д-р Максим Хазан за значителен принос и постижения в областта на кардиологията.

Освен традиционните научни сесии, в програмата бяха включени експертни мнения, дискусии и обучения с практическа насоченост. Водещи фирми, производители на високотехнологично оборудване имаха възможност да представят най- новите си продукти. Сред участниците се отличи БТЛ Индъстрийз, фирма която представи нов софтуер, проектиран да диагностицира синдрома на внезапната смърт. На своя щанд, те промотираха революционния софтуер, както и някои от другите си продукти, в направление кардиология. Всяка една компания, със свое представителство в научния форум, имаше възможността да запознае аудиторията със своята дейност, чрез презентации и печатни материали.

„През годините Националният кардиологичен конгрес се е утвърдил като отлична възможност за обмяна на добри практики и знания между български и чуждестранни специалисти, относно последните достижения в кардиологията“, гласи част от речта на президента Росен Плевнелиев, който беше почетен гост на събитието.

Организаторите вярват, че откритото обсъждане на актуалните проблеми и обмяната на свежи идеи ще повишат ефективността на медицинските центрове и ще редуцират смъртните случаи.

15-ти Национален конгрес по кардиология: прогрес в медицината и технологиите
4.6 (91.5%) 40 глас[а]

Божка
Написана от Божка октомври 17, 2016 12:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи