3 лесни начина за качествено премахване на ушната кал

Диана
Написана от Диана януари 26, 2016 20:50

3 лесни начина за качествено премахване на ушната кал

Ушната кал е доста неприятна, но за жалост, неизменна част от живота ни. Тя изисква редовно почистване, заради нашия собствен комфорт, хигиена и разбира се – здраве. Когато се натрупа в по-големи количества, ушната кал може да има сериозни последствия за доброто състояние на ушите ни и дори на слуха ни.

И тъй като няма как да спрем образуването й, то поне можем да я премахваме редовно, за да гарантираме личната си хигиена най-малкото и собственото си добро здравословно състояние.

Какво е ушната кал?

Ушната кал всъщност представлява доста дълга верига от мастни киселини – и наситени, и ненаситени, включително такива като холестeрол, различни алкохоли и др.

Тя се образува поради няколко причини, но главно – за да овлажнява ухото ни и да го предпази от различни видове бактерии и дори насекоми.

Кога ушната кал е нормална и кога не?

Ушната кал е различна при всеки от нас – тя дори е няколко типа и може да бъде няколко различни цвята.

В зависимост от цвета й, можем да определим имаме ли някакъв проблем с ушите и слуха си или не.

Тя бива тъмно кафява или понякога дори черна, леко червеникава или в по-светъл нюанс на кафявото.

Тъмно кафявата или почти черната е присъща на по-възрастните от нас. Цветът й е такъв, поради простата причина, че съдържа много повече бактерии и мръсотия, отколкото сигурно бихме могли дори да предположим.

Леко червеникавата е опасната. Тя сигнализира за проблем в ухото ни, за който може дори да не сме разбрали. При такива случаи е добре да посетим специалист, за да се уверим всичко ли е наред с ушите ни.

Най-светлата е нормалната. Тя говори за добро състояние на слуховите ни органи.

Как да се справим с натрупаната ушна кал в повече?

Има няколко бързи и лесни начина, които ще ви помогнат, ако имате прекалено много натрупана ушна кал, която представлява пречка за вас и здравето ви.

1. Със солена вода

Всичко, от което имате нужда тук, е 1 супена лъжица морска сол, половин чаша топла вода и спринцовка.

Сипете солта в чашата с топла вода и я разбъркайте, докато не се разтвори напълно. Напълнете спринцовката със сместа и капнете 4-5 капки в ухото си.

След това легнете по гръб за няколко минути, така че да усетите водата да попие.

Впоследствие ще ви е много по-лесно да премахнете ушната кал с обикновена клечка за уши, но бъдете внимателни, за да не нараните ухото!

2. С ябълков оцет и изопропилов алкохол

Това, от което ще се нуждаете е 1 супена лъжица ябълков оцет, половин супена лъжица изопропилов алкохол и отново спринцовка.

Смесете оцета и алкохола, напълнете спринцовката и капнете 4-5 капки в ухото си. И тук трябва да прекарате известно време в легнало положение, преди да прибегнете към клечката за уши.

3. С олио

Трябва ви половин супена лъжица олио и спринцовка, както и при предишните методи.

Отново пълните спринцовката с течността, капвате малко от мазнината и лягате, но този път за по-дълго – поне за 10 минути.

Бъдете изключително внимателни, когато използвате в последствие клечката за уши, тъй като при по-силен от необходимото натиск или грубост, може да нараните ухото и да му причините трайни увреждания!

3 лесни начина за качествено премахване на ушната кал
4.4 (87.57%) 37 глас[а]

Диана
Написана от Диана януари 26, 2016 20:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи