3 лесни трика за справяне с болезнените кървящи венци

Мария
Написана от Мария декември 26, 2015 23:12

3 лесни трика за справяне с болезнените кървящи венци

Акценти:

  • Масло - синапено
  • Наранени венци - бактерии
  • Противовъзпалителни свойства

Свързани:

Болката и кървенето на венците са едни от най-широко разпространените симптоми на развиването на заболявания на венците и устната кухина.

Те са нещо, с което почти всеки от нас е сблъсквал в определен период от живота си и знае за какъв дискомфорт става въпрос и колко болезнено може да бъде това неприятно изживяване.

За щастие, можете да си спестите посещението при зъболекаря.

Съществуват много известни начини за третиране на кървящи венци, в зависимост от степента на сериозност на болката и други индивидуални фактори, като започнем от хилядите пасти за зъби, обещаващи стягане и бързо подобрение и стигнем до зъболекарския кабинет.

Природата обаче, се оказва, ни е дарила с всичко необходимо за да се избавим от отвратителните симптоми и да се върнем към нормалния си начин на живот.

1. Детоксикация чрез масла

Този метод е изключително подценяван, в предвид ползата, която можете да извлечете от него. Той помага и при напреднал стадий на възпалени венци, а е изключително лесен за правене.

Той десйтва на принципа на детоксикацията – буквално извлича токсините от устната ви кухина чрез натурални масла като кокосовото, сусамовото или чисто и просто студено пресования зехтин.

Освен че ще ви отърве от досадното кървене, също така ще премахне плаката и ще окаже, като цяло, изключително благоприятен ефект върху цялата устна кухина.

Как точно се практикува?

Просто сипвате чисто органично масло/олио в една супена лъжица и жабуркате в продължение на 15-20 минути, колкото можете по-дълго до тази граница.

Това може да се окаже обаче предизвикателство за вас, тъй като честно казано, не е особено приятно да държиш мазнина в устата си – може да ви се догади и да поискате да повърнете, но помнете че това е само усещане – няма да повърнете наистина.

След като приключите, изплюйте мазнината и изпийте две-три чаши вода. Единственото изискване тук е маслото или олиото, което ще използвате да бъде 100% органично.

Изкуствените консерванти в растителните мазнини със сигурност няма да подобрят положението на венците ви, най-много да го влошат допълнително.

2. Паста за зъби от чесън и куркума

Чесънът има буквално чудотворни свойства. За много той е универсалното лекарство „за всичко“. Невероятните му ефекти, които оказва върху човешкото тяло се безброй.

Известни са и противовъзпалителните му свойства, както на него така и на жълтата подправка. Комбинацията от тези два продукта е страшно силна и гарантира бързото и скоростно оздравяване и стягане на венците.

Най-лесно можете да извлечете ползи от чесъна и куркумата, като си направите паста за зъби от тях. Счукайте чесъна, колкото се може по-ситно и добавете куркумата.

За да сгъстите сместа и да я направите лесно приложима добавете зехтин или някакво органично масло. Разбърквайте докато е нужно, за да използвате сместа като истинска паста за зъби.

3. Студено пресовано синапено масло

Това е метод, който датира от страшно много време. Той придобило славата си още през 8-ми век, когато е било често използвано в императорския дом на императрица Екатерина II.

То има свойствата да унищожава бактериите и микробите, намиращи се в устната кухина, а също така и действа обезболяващо на наранените венци. Противовъзпалителният му характер гарантира търсения благоприятен ефект.

3 лесни трика за справяне с болезнените кървящи венци
4.5 (90.43%) 69 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 26, 2015 23:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи