3 начина бързо да прочистите организма си от натрупаните токсини

Диана
Написана от Диана ноември 14, 2015 16:35

3 начина бързо да прочистите организма си от натрупаните токсини

Акценти:

  • Детоксикация - нужна
  • Ябълки - ефект
  • Подходящ чай - избор

Свързани:

Хората се храним всеки ден и понякога имаме склонност да не си даваме сметка как и с какво. Подобни злоупотреби, които ежедневно извършваме с организма си, могат да ни докарат доста сериозни здравословни проблеми, ако не веднага, то в бъдеще.

Поради тази причина е добре да отделяме по няколко дена в месеца, през които да се опитаме да го изчистим, образно казано, или поне да не го натоварваме повече и да му дадем шанс сам да се справи с отровите и токсините, които са се натрупали в него. А това им акумулиране е неизбежно, независимо как живеем и всеки човек има нужда да го направи.

Ефектите са уникални – оставете факта, че ще се чувствате по-леки и отслабнали поне с половин-един килограм, в зависимост от начина на прочистване и продължителността на периода,ами и енергията и доброто настроение, които ще ви изпълнят, ще си заслужават напълно. Както и чувството на самодоволност, че сте се погрижили най-сетне и за себе си.

1. Ябълков ден

Ябълките са богати на невероятни антиоксидантни свойства и засилват чувствително обмяната на веществата. Само един ден на ябълки може да ви накара да се почувствате като „живи“ отново. Огромното количество пектин, което се съдържа в тях ви помага да изхвърлите всичко излишно, и то бързо.

Не белете ябълките, но се погрижете да ги измиете добре, защото е много вероятно да са пръскани с така наречения „син камък“. Проведено проучване е установило, че цели 50% от витамин С, който се съдържа в цялата ябълка, се съдържат само в ябълковата кора. Там е мястото и на големи количества феноли, които действат благоприятно на организма ви.

Ябълките, комбинирани с канела са още по-добра и ефективна идея – канелата е една от поправките, които силно засилва човешкия метаболизъм, а в комбинация с ябълката ефекта е двоен.

За още по-голям ефект, заредете се с огромни количества зелен чай, но не спирайте да го употребявате, дори след като мине този пречистващ ден. Зеленият чай е уникално полезен за човешкия организъм и редовното му пиене е силно препоръчително по принцип.

2. Топла вода с лимон

Няма как да не сте чували за тази вълшебна рецепта. Този ден, със сигурност ще е по-тежък от ябълковия, но със сигурност, ще бъде и по-ефективен. Лимонената киселина, разтворена в топла вода не просто ще забърза метаболизма ви, но и ще ви даде много енергия.

Топлата вода с лимон е страшен диуретик – киселината, която се съдържа в напитката влияе на други по-специални киселини и ензими в самия ни организъм и засилва чувствително функцията им. Така подпомага работата на черния дроб и следователно, представлява страхотно средство за детоксикация на целия организъм.

3. Джинджифилов чай

Минете през супермаркета и си вземете корени от джинджифил – в краен случай, ако не можете да намерите, можете да използвате и ситната подправка. Джинджифилът подобрява чревната функция и действа добре дори и на стомашните сокове, които се отделят в нас, както и на лигавицата на стомаха.

Направете чай от корена, или от готовата подправка направо, и го оставете да действа – съвсем скоро, най-вероятно ще посетите тоалетната, а след това и ще се наслаждавате на невероятното чувство на лекота и свежест, което се е родило в стомаха ви.

А след това..?

Важно е след като минат тези дни, да не започнете да се нахвърляте върху храната, тъй като е единственото, което можете да направите в подобен случай, е да преядете много и да навредите още повече на организма си. Имайте воля и започнете захранването бавно и по малко.

3 начина бързо да прочистите организма си от натрупаните токсини
4.4 (87.88%) 66 глас[а]

Диана
Написана от Диана ноември 14, 2015 16:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи