3 неща, които отличават мъжете от жените и как да се справим с тях

Мария
Написана от Мария октомври 9, 2015 13:00

3 неща, които отличават мъжете от жените и как да се справим с тях

Акценти:

  • Мъже - психика - уважение
  • Намеци - разбиране
  • Истина - направо

Свързани:

Освен очевидно с физическите си особености, мъжът се различава от жената по хиляди други начини, включително и психически.

Научно доказано е, че мъжкият организъм и женският реагират съвсем различно на едно и също нещо и това не зависи дори чак токова от характера и индивидуалността на човека, а от това, което му е вродено и заложено – не в смисъл на ген, а в смисъл на полова принадлежност.

И докато дамите се чудят какво за бога не му е наред на партньора им, че да отговаря по този начин, истината се крие не в личността му. След време и повече натрупан опит жената започва да вижда известни прилики в характера на мъжете в живота си и най-често стига до заключението: „Ах, всички мъже сте еднакви!“.

Мъжете винаги ще реагират по-различно от нежната си половинка и това е нещо, с което жените трябва да се примирим, ако искаме до нас да стои мъж, а не дете или най-добрата ни приятелка.

Има някои характерни черти, които всеки мъж притежава в някаква степен и вместо да губим живота си в търсене на някой, който ги няма е добре да ги приемем и просто да проверим какво ни дразни най-много и с какво ни е най-лесно да се съобразим.

Така ще имаме по-голяма представа за принца на бял кон, който всички издирваме. Защото той също ще е притежател на всички тези качества, просто степенувани по различен начин.

1. „Не мога да върша две неща едновременно!“

Мъжете обичат да им е спокойно. Да могат да се отдадат напълно на нещо за някакъв период от време, било то мача по телевизията днес или страстната нощ с вас. Те нямат тази способност да се концентрират върху няколко неща едновременно – това ги напряга и ги дразни.

Те искат да знаят, че имат времето да свършат нещо абсолютно пълноценно – едно нещо. Особено щом става въпрос за работа – забравете да мият чинии и да гледат детето едновременно – или чиниите ще са изпочупени накрая или малчуганът ще е паднал от някой шкаф. Не става просто. Откажете се.

2. Мъжете си казват истината направо

Това вече е нещо, което се наблюдава все по-малко и по-малко, поради скандалите, които предизвиква. Ако сте от по-гневливите типове, мъжът ви ще предпочита да си замълчи пред това да ви каже истината, само и само да избегне караницата.

Възможно е този факт да стане причина за друга караница, но на момента ще си държи устата затворена. Ако го питате дали му харесва роклята ви, е много възможно той да иска да ви каже: „Изглеждаш като уличница с този гол гръб. Ако не бях с теб, щеше да ми харесва.“

Подобен отговор е много вероятно да предизвика негативна реакция от ваша страна и да се стигне до: „Не мога да повярвам, че си такъв ревнивец, не ми даваш никаква свобода!“. А технически той просто изрази мнението си за облеклото ви, след като го попитахте.

3. Той не разбира от намеци

Той не е жена. Приемете го. Мъжката психика не е програмирана като женската да чете мисли. Докато при жените е силно развита емоционалността и интуицията, малко мъже разчитат на тези качества.

Повечето се водят от логиката си, от това, което чуват, виждат, докосват. Не търсят нищо вътрешно, тайно скрито зад някакъв дълбок замисъл. Животът е прост. Те така го виждат.

Казвайте му в прав текст нещата и ще срещнете уважението, за което се борите, но в никакъв случай не му обяснявайте колко е тъп, че не е разбрал, че сте раздразнени, защото не ви е вдигнал веднага. Кажете му спокойно причината, поради която сте се почувствали зле и в прав текст. Направете така че да е ясно, че не го обвинявате, а просто му обяснявате причината за лошото ви настроение.

3 неща, които отличават мъжете от жените и как да се справим с тях
4.6 (91.85%) 27 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 9, 2015 13:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

TeMax София открива врати
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи