Знаете ли, че много страни имат специален ден на палачинките? Независимо дали сте от хората, които отбелязват или пропускат този ден, имате добра причина да се насладите на различните вкусове от сладки палачинки. Ако търсите нови начини да изненадате семейството си, опитайте тези рецепти, които ще ви заредят с енергия.

Палачинки с фъстъчено масло

Тези палачинки се приготвят най-лесно и са любими на повечето деца. Палачинки с фъстъчено масло са изключително сладки, затова няма нужда да добавяте повече захар, отколкото е необходимо. Ако сте ограничили захарта от менюто си, може да я заместите с мед.

Съставки:

1 1/2 чаши брашно

2 големи яйца

6 супени лъжици захар

2 чаени лъжички бакпулвер

1 1/4 чаши мляко без мазнини

1/4 чаша фъстъчено масло

1 супена лъжица растително масло

1/2 чаена лъжичка ванилия

1/4 чаена лъжичка сол

мед, по желание

Начин на приготвяне:

В средно голяма купа смесете бакпулвера, брашното, захарта и солта. Комбинирайте млякото, фъстъченото масло, екстракта от ванилия, яйцата и растителното масло. Добавете сместа към брашното и разбъркайте, докато се получи гладка кремообразна смес.

Загрейте тиган на умерен огън. За всяка палачинка, използвайте около 1/4 чаша тесто и я разстелете в тигана, докато краищата станат кафяви, около 3-4 минути.

Гръцко кисело мляко и палачинка с банан и мед

Тези палачинки са перфектни за хора, които спазват диета. Ако изчислявате калорииния прием, добавете 2 белтъка, вместо едно голямо яйце, заместете млякото с обезмаслено. Когато използвате гръцко кисело мляко за да приготвите палачинки може да добавите ядки, шоколад, банан или мед.

Съставки:

кофичка гръцко кисело мляко

1/2 чаша брашно

1 голямо яйце или 2 белтъка

1/2 банан

1 чаена лъжичка сода за хляб

ядки, шоколад, по желание

Начин на приготвяне:

В средно голяма купа смесете гръцкото кисело мляко и яйцата, докато сместа стане гладка. Добавете сода за хляб или брашно, като разбърквате тестото докато стане гладко и плътно.

Загрейте тиган на умерен огън. Добавете малко мазнина. За всяка палачинка е необходима около 1/4 чаша тесто, изчакайте докато краищата на палачинката станат кафяви. Добавете нарязан банан и мед. Можете да добавите и шоколад и ядки.

Палачинки с италианско кестеново брашно

Италианското кестеново брашно не съдържа глутен, това прави безглутеновите палачинки полезни, ако спазвате диета. Вкусът на палачинките е нетрадиционен, но ако ги допълвате с плодове, извара или мед ще ви допаднат.

Съставки:

2 чаши пресято кестеново брашно

1 яйце

1 чаша вода

1 чаша мляко

1/2 чаена лъжичка сол

2 супени лъжици разтопено масло

Начин на приготвяне:

В средно голяма купа смесете кестеново брашно, яйца, мляко, вода, сол и 1 супена лъжица разтопено масло. Оставете сместа да престои в продължение на 15-20 минути. Загрейте голям тиган при висока температура. Добавете в тигана разтопено масло и изсипете малко тесто в тава. Палачинките трябва да бъдат възможно най-тънки. Палачинките се пекат, докато по краищата се появи златисто кафяво.

Няма по-вкусна закуска от домашно приготвените палачинки. Ако си направите ден за палачинки, ще си създадете една чудесна възможност да се насладите на новите рецепти и да прекарате известно време с вашето семейство и приятели.