3 странни неща, които се случват с тялото ви, докато сте в цикъл

Диана
Написана от Диана ноември 7, 2015 17:32

3 странни неща, които се случват с тялото ви, докато сте в цикъл

Акценти:

  • Менструален цикъл - промени
  • Мозъчната дейност - как е засегната
  • Усет за болка - влияние

Свързани:

За жалост на много дами, има го и този период в женския свят. Известно е на всички ни защо и как той засяга организма, както и какво влияние оказва върху представителките на нежния пол.

Няма как да не сме наясно с нормалните ефекти, които той причинява – така известното чувство на раздразнение, честата смяна на настроението, некомфортността, отвратителните, нереално силни болки в коремната област, евентуално подуване, задържане на вода, понякога качване на килограми, та дори и невъзможността да носим прилепнали панталони, а за бели и дума да не става – прекалено е рисковано, нали?

Това са някои от най-честите ефекти, характерни за времето, когато сте в цикъл, които почти всяка жена е изпитвала.

Не толкова известно обаче е, че влиянието на менструалния период не стига винаги само до там, а засяга самото ни тяло по много начини, за които е възможно дори и да не подозираме.

1. Промяна в мозъчната ни дейност

Според съвсем скорошно американско изследване, проведено едва 2014 година, било установено, че мозъчната ни дейност е всъщност пряко засегната от губенето на кръв.

В този експеримент участвали 52 жени. Всички били тествани по различни начини – с тестове за преценка, писмени и др. и се оказва, че когато жените не са в период, всъщност се справят в пъти по-добре от времето, когато са.

Според д-р Ед Кех, който води проучването, резултатите са такива, заради менструалната болка, през която минават телата на жените в цикъл – организмът им вече е затормозен да се справи с нея и няма възможността да впрегне всичките си сили в мисловна дейност и да се съсредоточи напълно. Коремните болки разсейват дамите и не им позволяват да се концентрират в задачите.

2. Промяна в гласа ни

Оказва се, че е напълно възможно менструалният цикъл да засегне дори и начина, по който звучим, което може да се окаже голям проблем за много певици, но и обяснение и оправдание за провалени концерти.
В проведените тестове и експерименти, свързани с това участвали и мъже – те били тези, които са успели да разпознаят разликата.

Гласовете на група жени, които били в цикъл били записани и записите, смесени с други, правени в периоди, през които участничките не са били в цикъл са били дадени на някои представители на силния пол. Тяхната задача била да познаят кои от записите са били правени, когато жената е била в цикъл и кои не.

Резултатите показват, че мъжете са се справили на 35 %, което според учените, изключва възможността да разчитат само и единствено на късмета. Също така, е направено още едно проучване, което установява, че според мъжете, жените в цикъл звучат доста по-зле, отколкото жените, които не са в цикъл – тук те трябвало да кажат кои гласове намират за привлекателни и секси и кои не.

Представителките на женския пол в цикъл, както вече казахме, са губещите.

3. Промяна в начина, по който усещаме болката

Оказва се, че докато жената се намира в периода си, издържа доста повече на болка, отколкото би издържала в обикновеното си състояние. Това намира обяснение във факта, че нивата на естроген силно се променят през това време.

Важно е да кажем, че посочените по-горе симптоми не е задължително да ви засягат абсолютно всеки път – присъствието им е строго индивидуално и е научно доказано, че някои жени не ги усещат въобще. Ако вие обаче не сте сред тях, то тогава бъдете спокойни – не сте единствените!

3 странни неща, които се случват с тялото ви, докато сте в цикъл
4.4 (88.36%) 55 глас[а]

Диана
Написана от Диана ноември 7, 2015 17:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи