3 вкусни и лесни рецепти за макаронени изкушения

Калина
Написана от Калина юни 20, 2015 10:43

3 вкусни и лесни рецепти за макаронени изкушения

Акценти:

  • Защо е добре да ядем макарони?
  • Какви ястия можем да приготвим с макарони?
  • Обикновена закуска или изтънчена италианска кухня са макароните?

Свързани:

loading...

През лятото всички обичат да се хранят с макаронени изделия. Изпробвайте няколко разнообразни рецепти, които освен че са много вкусни, се приготвят изключително лесно.

Пане с печени летни зеленчуци

Ярките цветове и свежите аромати в тази паста правят рецептата неустоима. Сервирайте с печено пиле или риба.

Съставки:

1 кутия паста пене

2 супени лъжици зехтин

1 нарязана зелена чушка

1 нарязана червена чушка

1 нарязана жълта чушка

1 нарязана тиквичка

1 нарязана жълта тиква

1 опаковка нарязани гъби (сорт по избор)

1 нарязана глава лук

1 натрошена скилидка чесън

1 нарязани на кубчета италиански домати

Сол и черен пипер

Сварете макароните в голяма тенджера, пълна с подсолена вряща вода. Излейте течността, но не изплаквайте. За да приготвите пастата нагорещете зехтин в тиган. Добавете чушки и лук и пържете на умерена температура, докато сместа омекне. Добавете останалите пресни зеленчуци и чесън и задушете още три минути, докато разбърквате. Добавете консервирани домати, сол и черен пипер. Разбъркайте добре, докато доматите се затоплят и след това отстранете от огъня. Полейте с лъжица соса от топлата паста и настържете отгоре пармезан или сирене.

Направи тази лесна макаронена рецепта в един съд с брашно и изчакайте пикантния италиански колбас в тигана да покафенее, преди да добавите чушки. Настържете кашкавал и добавете нарязан спанак.

Спагети с босилек домати и сирене

Тази рецепта е вдъхновена от класическите комбинации за салати.

Съставки:

1 кутия тънки спагети

2 килограма нарязани на кубчета, узрели домати

3 смлени скилидки чесън

½ чаша нарязани листа от пресен босилек

¼ чаена лъжичка счукан червен пипер

½ чаша зехтин

1 супена лъжица балсамов оцет

2 чаши моцарела от биволско мляко

½ чаша настъргано сирене „Пекорино“

В стъклена купа комбинирайте домати, чесън, босилек, червен пипер, зехтин и оцет. Оставете  да престои 30-60 минути, като разбърквате от време на време. Сварете макароните в голяма тенджера с подсолена вода и ги сварете. Прецедете тестените изделия, но не ги изплаквайте. Използвайте ½ чаша от течността получена от доматената смес и изсипете върху топлата паста. Добавете сирена, като върнете най-ниската температура и разбъркайте, докато сирената омекнат или се разтопят. Изключете котлона и прехвърлете тестените изделия. Сервирайте в голяма купа и добавете доматен смес.

Летни тиквички

Тиквичките са изключително полезни за приготвяне на ястия през лятото. Комбинирайте тази рецепта с гарнитура от пиле или риба и сервирайте с бяло вино.

Съставки:

1 кутия макарони

Изцеден сок от голям лимон

Сок и кора от лайм

2 супени лъжици зехтин

1 глава нарязан бял лук

2 нарязан на ситно зелен лук

1 нарязани на ситно тиквички

1 жълта нарязана тиква

1 супена лъжица нарязан пресен италианска магданоз

1 скилидка смлян чесън

Сол и черен пипер

В голям тиган запържете леко белия и зеления лук в зехтин, докато омекнат, но внимавайте да не покафенеят. Добавете чесъна, тиквичките и тиквата и оставете да се вари още 10-15 минути, докато сместа омекне. Добавете макароните, лимоновия сок, сок от зелен лимон и ги размесете добре. Подправете се със сол и черен пипер преди да сервирате.

Калина
Написана от Калина юни 20, 2015 10:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

loading...
loading...
loading...
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи