Ягодите са най-предпочитания летен плод, освен това няма по-добър начин да приключите закуската или обяда от ягодовия десерт. Опитайте няколко лесни рецепти за разнообразни ягодови десерти.

Ягодов сладолед с балсамов оцет

Богатият вкус на балсамовия оцет приятно променя вкуса на този изискан десерт. Ако обичате да експериментирате може да добавите френски ванилов сладолед.

Съставки:

1 ½ супени лъжици безсолно масло

3 чаши пресни нарязани ягоди

½ чаша кристална захар

1 ½ супени лъжици балсамов оцет

2 ситно нарязани листа от мента

4 лъжички френски ванилов сладолед

Разтопете маслото в голям тиган на умерена температура. Добавете захарта и балсамовия оцет и разбъркайте, докато се разтопи. Прибавете ягоди и мента. Изчакайте, докато ягодите започнат да омекват и придобият тъмночервен цвят. Разпределете в порции и добавете топли ягоди отгоре.

Освежаващи ягодови шейкове

Шейковете с ягоди са изключително здравословни и се препоръчват като идеален заместител на закуската. Добавете гръцко кисело мляко, което освен че ще ви зареди с необходимите протеини ще направи шейка ви много по-вкусен.

Съставки:

1 чаша гръцко кисело мляко

½ чаша пресни ягоди, нарязани на кубчета

1 супена лъжица ягодов сок

1 обелен и нарязан банан

1 ситно нарязан лист мента

4 кубчета лед

Комбинирайте всички съставки в блендера до получаване на пенлива смес. Сервирайте охладено. Може да поднесете този шейк и като десерт, като заместите кисело мляко с ягодов сладолед и добавите шоколадов сироп.

Ревен и ягоди

Въпреки че комбинацията от ревен и ягоди има сладко-тръпчив вкус, това е една рецепта, която приятно ще ви изненада. Може да добавите сметана или топка ванилов сладолед.

Съставки:

½ чаша кристална захар

1 ½ чаши кафява захар

2 чаши брашно

4 чаши пресни и нарязани ягоди

4 чаши пресен и нарязан на кубчета ревен

1 чаша безсолно масло

1 чаша валцуван овес

1 чаена лъжичка канела

¼ чаена лъжичка индийско орехче

Загрейте фурната до 375 градуса. Постелете най-долния рафт на фурната с алуминиево фолио, за да не капе. В голяма купа, разбъркайте кристалната захар, ½ чаша с кафява захар, 3 супени лъжици брашно, ягодите, ревена, канелата и индийското орехче. Поставете сместа в предварително намазана тавичка.

В отделна купа смесете останалото брашно и останалата кафява захар, масло и овес, като използвате бъркалка или сладкарски нож. Разбийте равномерно сместа от ягода и ревен и оставете да се пече в продължение на 40 минути или докато леко покафенее.

Тази рецепта позволява да добавите всички налични плодове, които имате в кухнята. Изпробвайте комбинацията от нарязан на кубчета ревен и белени праскови, боровинки и малини. Разбъркайте ¼ чаена лъжичка екстракт от бадеми и портокал на слаба температура, за още по-интензивен вкус.

Вафлени сандвичи

Посетителите в Ню Джърси могат да се насладят на тези изкусителни вафлени сандвичи. Ако сте решили да изпробвате тази рецепта, помислете за гарнитура от счукани орехи, череши мараскино, парченца шоколад или препечен кокос.

Съставки:

8 дебели печени белгийски вафли

4 лъжички разтопен ягодов сладолед

1 чаша нарязани пресни ягоди

Шоколадов сос

Разбъркайте ягодите в купата с разтопения сладолед. Сместа може да се разлее върху горещи гофрети. Ако искате да приготвите рецептата по неаполитански, смесете на равни части ягодов, шоколадов и ванилов сладолед.