3 здравословни и вкусни рецепти с авокадо

Калина
Написана от Калина юни 29, 2015 19:50

3 здравословни и вкусни рецепти с авокадо

Акценти:

  • Какви рецепти да си направим с авокадо?
  • Защо е полезно да ядем авокадо?
  • Кои са най-вкусните рецепти с авокадо?

Свързани:

loading...

В ресторантите авокадото се използва в почти всички рецепти от бургери до салати. Причината за това е в богатото му съдържанието на витамини С и К, калий и фибри.

Добавете към любимите си рецепти няколко вкусни и здравословни предложения.

Авокадо и орехов хляб

Съставки:

3/4 чаша органично пълнозърнесто брашно от лимец

1 чаша бяло брашно от лимец

1 ч.л. бакпулвер

1/2 чаена лъжица сода бикарбонат

4 големи яйца

1 пюре от авокадо

1/2 чаша обезмаслено кисело мляко

3 супени лъжици орехово масло

1 чаша начукани на ситно орехи

щипка сол

В средно голяма купа пресейте заедно брашната, бакпулвера, сода бикарбонат и сол. Разбийте яйцата в отделна купа и добавете авокадо, кисело мляко и масло. Разбъркайте добре сухите съставки, добавени към яйчената смес. Хлябът се пече се в продължение на 45 минути или до момента, в който поставите клечка в средата на хляба и тя остане суха.

Скариди такос с авокадо салса

Тази вкусна рецепта с авокадо е чудесна за лятото, когато се наслаждавате на почивката си със семейството и приятелите си.

Съставки:

За авокадо салса:

1 скилидка чесън

1 малка глава лук

4 средни нарязани на едро домати

1 1/4 чаени лъжички сол кашер

1/4 чаша едро нарязани, пресни листа кориандър

1/2 авокадо, обелено и нарязано на парчета

Скарида такос:

1 чаена лъжичка „Чипотле“ или смесено чили на прах

1 чаена лъжичка сол кашер

1 супена лъжица зехтин

1 килограм средно големи обелени скариди

8 стръка магданоз за гарнитура

8 царевични питки

2 зелени лимона, нарязани на резенчета

Поставете лука и чесъна в бландер и разбийте добре. Добавете доматите, авокадото и солта. Прехвърлете в купа и разбъркайте. Загрейте котлона или скарата на средно-висока температура. Смесете зехтина със соса от „Чипотле“ или чили на прах и добавете солта в голям съд. Добавете скаридите, ако ги печете на скара изчакайте докато придобият полупрозрачен цвят, около 1 и 1/2 до 2 минути от всяка страна.

Оставете питките на грила, докато леко се изпекат, достатъчни са 20 секунди от всяка страна. Добавете сос за тортила, а след това 2 или 3 скариди и стръкче магданоз. Сервирайте 2 парчета такос във всяка порция.

Салата с черен боб и авокадо

Склонни сме да вярваме, че повечето салати, с които се храним са здравословни и ниско калорични, но истината е, че повечето от тях превишават 300 калории. Салатата от авокадо притежава невероятен аромат, благодарение на боба, лимоновия сок и магданоза, а и е ниско калорична.

Съставки:

1/2 замразени консерви органична сладка царевица (1 3/4 чаши)

1/2 чаша изплакнат и изцеден черен боб

2 кутии печени, изцедени и нарязани на кубчета домати

3 супени лъжици нарязан пресен кориандър

1/4 чаша нарязан червен лук

2 супени лъжици пресен лимонов сок

1/2 чаена лъжичка едра сол (кошер или морска сол)

1 супена лъжица растително масло

1/2 чаена лъжичка кимион

1 скилидка ситно нарязан чесън

1/4 чаена лъжичка черен пипер

1 нарязано и обелено авокадо без костилка

Изплакнете царевицата със студена вода и отцедете. В голяма купа смесете царевицата и останалите съставки, с изключение на авокадо. Замразете ги около час. Добавете и разбъркайте авокадото преди да го сервирате.

 

Калина
Написана от Калина юни 29, 2015 19:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

loading...
loading...
loading...
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи