4 начина как да не се разболеете в жегата

Мария
Написана от Мария юли 31, 2015 08:37

4 начина как да не се разболеете в жегата

Акценти:

  • Жега - разболяване
  • Липса на климатик
  • Бавно пиене на вода

Свързани:

От Lechenie.bg ще ви разкажем как да преживеете горещите дни в града и да не се разболеете.

На много хора им се струва, че когато температурата навън е над 25 градуса по Целзий, нищо не е в състояние да ги простуди, а това означава, че не е възможно да хванат настинка или остра респираторна вирусна инфекция. Кои са най-популярните начини да се разболеете през лятото и как да се застраховате от тях?

  1. Не се пазете от сладоледа, а от студената вода и всякакви напитки от хладилника. Това се дължи на факта, че сладоледът го ядем бавно и той успява да се затопли в устатата. А когато пием – го правим наведнъж или доста по-бързо. След пролетната авитаминоза повечето хора все още не са успели да укрепят своят имунитет, а гърлото е слабото място на доста от нас. Студената напитка – без значение дали е полезен портокалов сок, обикновена вода, студена вода или вино – осигурява „вълшебен удар“ на микрофлората, която се намира в устната ви кухина. По-точно патогенната микрофлора. А оттам нататък вече започва лотария – кой респираторна инфекция, кой ангина.
  2. Климатик в колата – как да се откажете от него, когато автомобилът ви цял ден е стоял на слънце? От рязката промяна на температурите започва да напомня за себе си патогенната микрофлора не само на устната кухина, но и на носа. Също така започва да се развива и конюнктивит. Бъдете по-хитри – не включвайте климатикът на автоматичен режим – когато работи на максимална степен, докато не охлади целият салон до 16-18 градуса по Целзий, а пуснете вентилаторът на минимални обороти. Така въздухът ще се охлажда постепенно. Друг вариант е да открехнете леко предните и задните стъкла от отстрещната страна. Разбира се, при условие че пътувате сами в колата.
  3. Климатикът у дома – ако имате такъв как да устоите и да не го включите. Хората, предразположени към остри респираторни заболявания, резултатът е на практика 100-процентов – те се разболяват още след първата вечер с включен климатик. Спасението е в това да настроите уреда на 26-27 градуса, ако навън е 30-35 градуса. А днес например трябва да го нагласите на 30, тъй като в по-голямата част от страната външните температури са над 35 градуса. Все пак така ще си осигурите облекчение от жегите и същевременно няма да съществува риск да се разболеете.

Тези, които страдат от синузити, отит и тонзилит в хронична форма, е важно да не остават отвити за през нощта и да слагат нещо на главата си – спете с тениска с качулка или с лека плетена шапка. Макар и отстрани да изглеждате смешно , така ще успеете да защитите своите най-уязвими за бактерии и вируси зони.

  1. Липса на климатик – също не е добре. Особено на работа, ако в офиса сте няколко души и никой не желае да проветрява, тъй като на улицата е още по-горещо, отколкото в помещението. Такава среда е изключително благоприятна за микробите и можете да се разболеете дори и без преохлаждане. Изходът е да намерите малък вентилатор, който да поставите в непосредствена близост до полуотворен прозорец. Така ще ви стане по-леко за дишане, а и въздухът в помещението ще се сменя с този отвън, който е доста по-чист.
4 начина как да не се разболеете в жегата
4.6 (91.88%) 64 глас[а]

Мария
Написана от Мария юли 31, 2015 08:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи