4 начина как да подобрите вкуса на кафето

Мария
Написана от Мария септември 30, 2015 10:15

4 начина как да подобрите вкуса на кафето

Акценти:

  • Кафе - подобряване на вкуса
  • Нетипични комбинации
  • Еспресо - черен чай

Свързани:

Чашата кафе рано сутрин е неизменна част от началото на работния ден на всеки втори средностатистически човек. Хората пият кафе всякак – в движение, на крак, в офиса, седнали в кафенето или на тихо у тях.

Напитката се слави освен с удивителните си ободряващи свойства, ами и с изобилието си от здравословни ползи, което носи на човешкия организъм. Много от нас не могат да функционират пълноценно, ако не са си взели ежедневната доза кофеин.

Все пак работният ден е дълъг, за разлика от продължителността на съня, който сме успели да си откраднем предишната нощ.

Абсолютно нормално е, хората да имаме нужда от подсилващо дейността ни средство. И най-често използваното такова е именно кафето.

То представлява истинско удоволствие за много хора и може да бъде определено като най-приятната част от деня им, но за други не е така.

Съществуват много мнения, що се отнася до това колко приятен е вкусът на чуждестранната напитка и докато за някои той граничи с божественост, има много хора, които далеч не мислят същото.

Напротив даже – изследванията показват, че огромен процент от почитателите на кафето всъщност го пият само за да се събудят сутрин, да се чувстват по-енергични и бодри, но не и защото всъщност го харесват.

За да се притъпи специфичния му вкус, изключително срещана практика е разреждането – било то с мляко, сметана, захар, повече вода и какво ли още не.

Тъй като обаче еднообразието омръзва, ви предоставяме 4 начина, по които можете да подобрите вкуса на сутрешното си кафе, ако не сте фенове на горчивия кофеин.

1. Добавете канела

Макар че канелата е доста по-популярна при сладкишите, тя намира място и в кафето на много от нас.

Освен че значително подобрява вкуса му и му придава един специфичен, леко натрапчив аромат, тя е и изключително полезна за здравето ни. Смесена с кафе, тя засилва метаболизма два пъти повече.

Също така подпомага антиоксидантните му свойства и понижава осезаемо нивата на кръвна захар в тялото ни. Същият ефект оказва и върху и холестерола.

2. Добавете какао

Забравете всичко лошо, което са ви говорили за шоколада – не става въпрос в случая за поредната опаковка, изпълнена с консерванти, а за пакетчето какао на прах от кварталната бакалия.

Чистото какао е мощен антиоксидант, играещ огромна роля за пречистването на кръвта. Научно доказано е, че присъствието му в кафето не само, че придава уникален вкус, ами и чувствително намалява риска от различни сърдечно-съдови проблеми.

3. Добавете резенче лимон

Колкото и странно да звучи, лимонът комбиниран с кафе върши чудеса. Вкусът на тази неизвестна комбинация е незабравим, а ползите от нея – много.

Всички са наясно колко благоприятно влияе лимонът на нашето здраве, поради високото си съдържание на витамин С. Заедно с кофеина, той създава една необикновена комбинация, бързо засилваща метаболизма на човека.

4. Направете го „по испански“

Малко мед на дъното, горещо мляко отгоре, поръсено с канела – доста нетипична за българския народ смес, може би звучаща леко…неприемливо.

Това е един от традиционните методи, по които испанците консумират сутрешното си кафе и всъщност се оказва една от най-добрите комбинации някога.

Благодарение на сладкия мед, кафето далеч не е така горчиво, а добавеното мляко и канела разсейват концентрацията на захарта по изключително приятен и нежен начин.

Ако не харесвате кафето, но имате нужда от него, съществуват много начини, по които да го направите по-приемливо за вашия вкус и същевременно по-полезно.

Развихрете въображението си с още нетипични комбинации – смесете еспресото си с черен чай като китайците или добавете жълтък, кафява захар и бита сметана като австрийците. А защо да не създадете и своя собствена рецепта?

4 начина как да подобрите вкуса на кафето
4.5 (89.74%) 76 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 30, 2015 10:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи