4 напълно естествени начина да се почувстваме щастливи

Мария
Написана от Мария ноември 14, 2014 08:43

4 напълно естествени начина да се почувстваме щастливи

Акценти:

  • Защо за повечето хора щастието е трудно постижима цел?
  • Защо не е обичайно човек да чувстват притиснат от това, че трябва да прави неща, които се изискват от него?
  • Въздейства ли начинът на хранене върху това дали се чувстваме щастливи?

Свързани:

Основната цел в живота на повечето хора е да се чувстват щастливи. И въпреки това много от нас достигат до отчаяние, защото желанието им изглежда трудно постижимо.

Eдно нещо трябва винаги да си припомняме, че щастието е в нашите ръце. Това твърдение може да звучи като клише, но все пак е напълно вярно.

Не е нужно щастието да е далечна мечта, то е постижима цел, която зависи от нашите собствени мисли и действия.

Затова вместо да изпадате в състояние на самосъжаление в ролята си на жертва, се запознайте с няколко напълно естествени начина да се почувствате по-щастливи.

Поемете отговорност за собствения си живот

Не е необичайно човек да почувства притиснат поради това, че трябва да прави неща, които се изискват от обществото, приятелския му кръг, семейството и други важни за него хора.

Човекът е социално същество и той трябва да се бъде част от някаква общност, за да се чувства сигурен.

Това обстоятелство има много просто и в същото време естествено обяснение, което се корени в много дълбока древност, когато хората са разполагали с няколко възможни инструмента да се защитят от заобикалящите ги хищници.

Тогава единственият начин човек да остане в безопасност е да се присъедини към група от хора или племе. Ако е някой е напуснел групата, той в повечето случаи не е могъл да оцелее сам.

Днес, този начин на мислене също все още е неизменна част от отношенията в общностите от хора, въпреки че сега на дневен ред е повече емоционалното, отколкото физическото оцеляване.

Желанието ни да угаждаме на другите, дори и на подсъзнателно ниво, е напълно естествено. Въпреки това, е важно да си припомняме, че всеки от нас е ценен сам по себе си със своите желания и личностни качества.

Изграждането на собствен модел за начин на живот, кореспондиращ със собствените убеждения, като например при избор на професия или интимен партньор, е основният начин за подобряване на цялостното усещане за благосъстояние.

Хранете се добре

Храните, които консумираме оказват огромно въздействие, както върху тялото, така и върху психическото състояние.

Докато някои храни ни помагат да постигнем емоционално равновесие и спокойствие, то други ни карат да се чувстваме силно развълнувани и депресирани.

И затова важна стъпка по пътя към постигане на трайно щастие, е да обръщаме внимание на това, с което ежедневно се храним.

Трябва да избираме предимно пресни и по-възможност, произвеждани по естествен начин храни, за отглеждането на които не са прилагани големи количества изкуствени торове, което е трудна задача в България, но не е невъзможна.

Освен това плодовете и зеленчуците, третирани с пестициди, както и месото от отглежданите за търговска цел животни съдържат голямо количество хормони и химикали, които с течение на времето започват да дават отражение върху здравето ни и е възможно да предизвикат хронична депресия.

Но понякога досегът с подобни храни, особено в България, е неизбежен, тъй като голяма част от месото е вносно, а и няма как да изпращаме за лабораторен анализ всяка една храна, която поглъщаме.

Тренирайте

Именно, поддържайки физическа активност ще се предпазим от вредните храни, от които в повечето случаи няма как да избягаме.

По време на тренировка се стимулира освобождаването на два важни хормона в тялото – ендорфин и допамин, които са с двойна функция и освен хормони са и невротрансмитери.

Присъединете се към доброволческа организация

Когато човек прави нещо безкористно за другите, след време той започва да оценява живота си по-положително. Освен това, посвещавайки времето си на обществено значима кауза, ще открием и съмишленици. Това е от съществено значение, тъй като положителното социално взаимодействие е много важно за постигането на пълно щастие.

4 напълно естествени начина да се почувстваме щастливи
4.5 (90.55%) 55 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 14, 2014 08:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи