4 полезни алтернативи на Facebook и Интернет диетата

Мария
Написана от Мария август 25, 2016 19:23

4 полезни алтернативи на Facebook и Интернет диетата

Акценти:

  • Анализ - нова информация
  • Социални мрежи - отлагане
  • Обучение - ново хоби

Свързани:

Много започват цифрова диета, за да не висят пред смартфона и в социалните мрежи. Имаме по-добра идея, и същевременно няма да се отказвате от телефона и интернет.

Какъв е проблемът на цифровата диета?

Ако прокараме аналогия с храненето, очевидно става ето какво. Когато, да кажем, се решавате на 7-дневна диета, очаквате ефект на очистване на организма.

Но цифровата диета, колкото и добре да е била съставена, няма да подобри вашите отношения с технологиите и джаджите.

Ще се стараете да правите отметки в новата тетрадка, да записвате на ръка своите впечатления. След това диетата ще приключи, ще затворите тетрадката и повече никога няма да я докоснете.

Но още може би ще се научите да определяте времето по аналогов часовник и можете да предадете опита на децата си.

Добрият по своята същност замисъл се превръща в глупост, когато се опитвате да го реализирате. Ако обожавате бонбони, талията ви няма да стане по-стройна, ако се откажете от сладкото за седмица.

Вярно, че може и да се случи, но немного и не за дълго.

Предлагаме ви да замените част от времето, което прекарвате пред екрана с нещо полезно. Тогава няма да се налага и да започвате цифрова диета, и ще промените живота си.

С какво да замените цифровата диета?

1. Излезте на улицата

Не в спортната зала, не на йога, а просто излезте от дома.

Прекарайте време сред природата, като не се разсейвате от нищо. Според изследване на Националната федерация за защита на дивата природа на САЩ, разходката на чист въздух понижава нивото на стреса и отчаянието, а също и подобрява физическата ни форма.

Хубаво е, ако живеете там, където има възвишения, гори и красиви гледки. Просто трябва да излезете на улицата и да вземете максимума от това.

Но ако живеете в града и ви е трудно да се мотивирате да излезете на улицата – какво бихте видели там, има няколко предложения.
• Покарайте колело – в почти всички по-големи градове вече направиха велоалеи.• Поразходете се – ако идеята за каране на колело не ви харесва, просто отидете в парка или в гората. Но физическа активност ви е просто необходима.
• Поиграйте – в почти всички квартали на големите градове има спортни площадки, а и училищните дворове също стават за игра.

2. Прочетете книга

Въпреки че работата често ни задължава да четем много и да анализираме нова информация, четенето на книга не е толкова просто. Често дори най-интересният роман не е способен да ни откъсне от случващото се на екрана.

3. Направете добро

Доброволчеството не е особено разпространено. А трябва да бъде, тъй като това е един от най-добрите начини да направиш добро. Второ, това е отличен вариант човек да си прекарва свободното време.

4. Намерете хоби

Повечето от много успешните хора могат да се похвалят с интересно хоби, което им позволява добре да си разпределят натоварването, а още и да се учат на нещо ново в процеса на отдиха.

Ако пресметнем времето, което прекарваме в социалните мрежи през деня, а след това го умножим по количеството дни в годината се получава, че човек средно прекарва по 650 часа в интернет прокрастинация, които могат да бъдат посветени на ново хоби, обучение или нещо полезно.

4 полезни алтернативи на Facebook и Интернет диетата
4.5 (90.81%) 74 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 25, 2016 19:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи