5 факта, които е важно да знаете за солариума

Мария
Написана от Мария юни 1, 2015 21:44

5 факта, които е важно да знаете за солариума

Акценти:

  • Солариум - полза
  • Правила при използване
  • Посещения на солариум

Свързани:

Готвейки се за лятото, много от нас се стремят колкото е възможно по-бързо да придобият приятен загар и за тези цел започват да посещават солариуми.

Какво е необходимо да знаете за солариума и за въздействието на ултравиолетовите лъчи, за да не ви поднесат тези процедури неприятни изненади?

От времето, когато Коко Шанел въведе модата с шоколадовия тен, слънчевите бани станаха престижни. Ако вашият загар не изчезва през цялата година – това означава, че сте толкова успешна в живота, че можете да си позволите редовно да посещавате морски курорти.

И ако сте получила приятния си благороден загар не под плисъка на морските вълни, а с помощта на съвременните технологии – това няма значение, отношението на околните към вас няма да се промени.

Освен това кожата с шоколадов загар изглежда свежа, а под въздействието на слънчевите лъчи в нашия организъм, в частност от холестерола в кожата се образува витамин D3 и ендорфини – хормоните на удоволствието.

Как това работи?

Съставът на ултравиолетовите лъчи в солариума се отличава от този на естествената слънчева светлина. С помощта на специални филтри кожата не се излага на най-агресивните лъчи от спектър С и се дозира подаването на А и В.

Поради това при съблюдаването на всички правила и техники за безопасност е напълно възможно избягването на ефекта от фотостареене на кожата. Заради собствената си безопасност не се изкушавайте от обяви: „Турбосолариум – 1 минута – 0.10 лева“.

В 99% от случаите в такива соларни студиа се използват стари лампи, които са вредни за вашата кожа и не осигуряват необходимия ефект.

Затова е важно, когато си избирате соларно студио, което да посещавате, е добре да попитате служителите в него преди колко време са сменяни лампите. И в тази връзка е важно да помните, че максималното допустимо време за експлоатация на лампите е 800 часа.

Избирайки си солариум, се поинтересувайте от състава на лампите – лъчите UVB осигуряват най-тъмния загар, но за понижаването на риска от изгаряния е необходимо да се използват в съчетание с UVA лъчите.

Особено важно е това за хората с нежна и бледа кожа. Запишете още 1 плюс на солариума, ако в него се използват лампи с рефлектор, тоест със специален отразяващ слой.

Съществуват 2 типа солариуми – хоризонтален и вертикален

В хоризонталния лампите се намират близо до тялото, но те не са толкова мощни, поради това е по-нисък рискът от изгаряне. Проблемът с хигиената при тях беше решен, след като започна използването на специално покритие, което се сменя за всеки клиент.

В най-съвременните солариуми се използват „анатомични капсули“ – в тях човек може да легне по-удобно и тенът става по-равномерен. Но след няколко процедури със сигурност ще ви останат бели петна в точките на най-големия натиск на тялото върху стъклото поради нарушено кръвоснабдяване.

И затова след ползването на хоризонтални солариуми е добре да използват и вертикални, за да се изравни загара и да изчезнат появилите си бели петна.

Основни правила

Първото, което е нужно да направите при започване посещенията на солариум:

• Да определите времето за посещение, за прекъсвания между сеансите и да подберете козметика, която ще използвате преди, по време и след.
• Посещението на солариум е допустимо най-много веднъж през ден, а при достигане на желания оттенък на кожата и за поддържането му е желателно посещенията да не са повече от 1-2 пъти седмично, но не повече от 50 годишно.

5 факта, които е важно да знаете за солариума
4.4 (88.7%) 23 глас[а]

Мария
Написана от Мария юни 1, 2015 21:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи