5 грешки, които най-често се допускат от майките на абсолютно всички ученици

Мария
Написана от Мария октомври 20, 2015 11:16

5 грешки, които най-често се допускат от майките на абсолютно всички ученици

Акценти:

  • Физическа активност - понижена
  • Сравнение с други деца - грешка
  • Болни деца - училище

Свързани:

За първи път в първи клас – невероятно събитие не само за детето, но и за неговите родители. За съжаление, ние възрастните, също не винаги се справяме за 6+.

Какви грешки най-често допускат родителите на учениците, между впрочем, не само на първокласници, и как да ги избегнете?

Училището е голяма отговорност и за майката, и за бащата. Именно от възрастните до голяма степен зависи не само успеха на детето, но и неговото здраве, включително и психологическото. Какви са типичните грешки на родителите?

Грешка №1 – режим

Педиатрите не спират да повтарят за това всеки път, режимът е в основата на доброто здраве на децата от всякаква възраст. Много е важно да се ляга да се спи ежедневно по едно и също време.

И от началото на учебната година детето трябва да си ляга дори по-рано, тъй като натоварването върху съвременния ученик е немалка.

Грешките на родителите – късно лягане, сън по различно време, гледането на телевизия или използването на мобилни устройства късно вечер, могат да доведат до хронична умора, повишена раздразнителност и разбира се, не най-високите успехи.

За пълноценен отдих всяко дете до навършване на 20-годишна възраст трябва да спи не по-малко от 9-10 часа на денонощие.

Решение – купуваме будилник, който точно фиксира времето за лягане и ставане. Като мелодията трябва да бъде приятна, а не дразнещ звук.

Грешка №2 – хранене

Много е важно да се съблюдава и режим що се отнася до храненето. Закуската, обядът и вечерята в точно определени часове много подпомагат работата на стомашно-чревния тракт.

Режимът формира своеобразен условен рефлекс, благодарение на който храносмилателната система сама започва да образува стомашни сокове и ензими „по часовник“.

И разбира се, по този начин храната много по-добре се усвоява от организма.

За съжаление, един от най-разпространените здравословни проблеми сред учениците днес е гастритът. И това не е изненадващо.

Яденето на крак, в повечето основни училища има столова, но в повечето гимназии няма и това кара учениците да си купуват тостери и сандвичи, тъй като просто няма друго какво да ядат.

Също така 10-минутните междучасия са абсолютно недостатъчни за пълноценното хранене на учениците.

Всички тези фактори се отразяват изключително неблагоприятно на стомашно-чревния тракт и могат да станат причина за неприятни усещания – гадене, болки в епигаструма и проблеми с изпразването на червата.

Решение – сутрин преди училище детето трябва да яде овесена каша, която прави нещо като обвивка на стомаха, предпазвайки го от вредните въздействия.

Важно е да отучите детето от употребата на газирани напитки – коли, фанти, а също и от чипсове и пр.

Грешка №3 – сополи и кашлица

За съжаление, въпреки многобройните статии в Интернет и препоръките на педиатри, някои майки са толкова загрижени за оценките на децата си, че ги водят болни на училище.

Грешка №4 – понижена физическа активност

След като детето тръгне на училище, то започва да се движи по-малко. Заниманията в клас, домашните занятия – всичко това влече нехарактерна за детската възраст занижена физическа активност.

Освен това някои майки се отказват от разходки от разходки, заради изпълнение на домашни работи.

Грешка №5 – сравнение с други деца

Много разпространена ситуация, която е трудно да се контролира, дори при най-загрижените и обичащи децата си родители.
Решението е да сравнявате детето със самото него.

5 грешки, които най-често се допускат от майките на абсолютно всички ученици
4.4 (87.92%) 53 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 20, 2015 11:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи