5 храни, които ядете неправилно

Мария
Написана от Мария май 15, 2015 08:56

5 храни, които ядете неправилно

Акценти:

  • Храни - неправилна консумация
  • Канела - подценявана
  • Мляко - обезмаслено

Свързани:

В магазините и супермаркетите днес има изобилие от напълно различни храни. В асортимента на хипермаркетите, а и не само, дори могат да бъдат намерени екзотични тропически плодове, при това през цялата година.

Въпреки това далеч не всички храни ние знаем как да ядем правилно. И това се отнася не само за екзотичните храни, но за най-обичайните на българския потребител. Може би повечето от вас ще се запитат какво може да бъде сложно при изяждането на една обикновена храна.

Нима е необходимо човек да е наясно с някакви правила и тънкости? Да, необходимо е.

В тази връзка избрахме за вас 5 храни, които повечето хора много обичат, но за съжаление невинаги консумират правилно. Важно е да се научим да извличаме максимална полза от тях и да постигаме максимално усвояване на хранителните вещества, които те съдържат.

1. Киви

Плодът е един от най-добрите източници на витамин С, на омега-3 мастни киселини и на антиоксиданти. Неотдавнашни изследвания показаха, че кивито е по-добре да се яде заедно с кожата. Така организмът си набавя още повече аскорбинова киселина и фибри.

Разбира се, в съвременните реалности е необходим разумен подход по този въпрос. Ако вие не се убедени в качеството на плода, който сте закупили, тогава е по-добре да не рискувате.

А ако някога ви се случи да почивате в някоя топла страна и сте убедени, че кивито, което сте закупили, е отгледано в естествени природни условия, например, в Нова Зеландия, Чили или в други страни износителки на този плод, тогава смело можете да го консумирате.

2. Броколи

Този зеленчук съдържа в своя състав голямо количество минерални вещества, витамини, особено от група В. Броколите положително влияят върху функцията на храносмилателната система и способстват за подобряване на състава на кръвта.

Много хора правят грешката да употребяват за храна само съцветието на този вид зеле. Но в стъблата се съдържат още по-големите количества от витамините А, С, К и полезни вещества, които подобряват и ускоряват естествените механизми за прочистване на организма.

3. Мляко

За млякото следва да се отбележи, че когато то е обезмаслено изобщо не е полезно за организма. Това е така, защото за да се премахне мазнините от него е необходимо да се добавят вещества, които не съм съвсем безвредни, макар и да са безопасни.

4. Месо и карамелизиран лук

Особено актуално е това за месото, което се приготвя на барбекю. Тази любима за много от нас „двойка“ всъщност е несъвместима, ако желаете да имате свеж вид и да запазите здравето си.

Това се дължи на факта, че в процеса на печенето на открит огън и карамелизацията захарта встъпва в реакция с белтъците. Това активира процеса на гликация. Именно този процес носи отговорност за стареенето на кожата и за възникването на различни заболявания. Например сърдечно-съдови патологии или болестта на Алцхаймер.

5. Канела

Основният проблем при канелата се състои в това, че често тя бива подценявана. Основно подправката бива добавяна в кофеиновите напитки или в десертите. Това далеч не е единственият вариант за използването на канелата.

Канелата отлично се съчетава с овесената каша. Можете да я добавяте към чая и дори към обикновената питейна вода. Още една причина, поради която задължително следва да включите канелата в хранителния си режим – спомага за регулиране нивата на кръвната захар.

5 храни, които ядете неправилно
4.5 (89.29%) 28 глас[а]

Мария
Написана от Мария май 15, 2015 08:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи