5 интересни занимания, на които успешните хора посвещават свободното си време

Мария
Написана от Мария ноември 29, 2015 01:05

5 интересни занимания, на които успешните хора посвещават свободното си време

Акценти:

  • Вдъхновение - източник
  • Офлайн - прекарваме на време
  • Свободно време - близки отношения

Свързани:

Това по какъв начин оползотворяваме времето си след края на работния ден, с какво се занимаваме вечер, през почивните дни или по време на отпуска до голяма степен зависи и как ще се развиваме в професионалната сфера, в която сме избрали.

Ако желаете да достигнете желаните цели, що се отнася до работата ви, то тогава трябва да сте по-внимателни при избора на това как да прекарвате свободното си време, като под понятието се има предвид времето – след приключване на служебните ангажименти.

1. Спортувайте или правете разходки

Тази препоръка или по-скоро съвет най-вероятно сте чували многократно и преди, и то по съвсем различен повод – най-вероятно с цел предотвратяване на някакво заболяване.

Значимостта на двигателната активност е много трудно да бъде надценена, тъй като веднага се усеща колко благоприятно се отразява на способността ни да творим, емоционалното състояние също се значително подобрява, а освен това започваме и да вярваме много повече в себе си, като преобразяващият ефект се наблюдава не само при изпълнение на служебните задължения, но и в отношението към половинката и към децата.

Не е важно с какъв спорт ще се захванете – най-добре е да ви харесва, например можете да отидете на фитнес или пък да се разходите в парка. И това е задължително, ако желаете да бъдете истински извор на идеи и да бъдете ентусиазирани през целият ви 8 или повече часов работен ден.

2. Потърсете нещо, което да се превърне в източник на вдъхновение за вас и бъдете отворени за нови преживявания и за придобиване на опит

Около нас има толкова нови и интересни неща, че е недопустимо да прекарваме вечерите си на дивана в хола пред телевизора.

3. Използвайте свободното си време за установяване на по-близки отношения с роднини, приятели и колеги

Вероятно не ви достига време, дори да позвъните на тези близки ваши хора, а за срещи изобщо и дума не може да става. Но живото общуване в тесен кръг е изключително важно и затова в никакъв случай не бива да се пренебрегва.

И причината е съвсем ясна – всички проблеми и недомлъвки ни изяждат, не ни позволяват да се съсредоточим достатъчно върху работата и в крайна сметка се отразяват неблагоприятно на продуктивността.

4. Научете се да казвате – НЕ

Мъдрите хора разбират, че не е възможно човек да бъде на няколко места едновременно и да свърши цялата работа за един ден. Преди да се захванете с допълнителен проект, да приемете покана за вечеря и да съгласите да помогнете на колега, се запитайте – каква цел ви е приоритет към този момент?

Дали ще ви приближи към нея, това, което смятате да започнете да правите сега или само ще си усложните живота?

Да кажете – ДА на ненужна работа, означава да се откажете автоматично от всички други, понякога и по-важни. Колкото по-бързо осъзнаете това, толкова по-добре за вас.

5. Прекарайте известно време извън Интернет

Обезпокояващите нотификации от социалните мрежи и от електронната поща не ни позволяват изобщо да си почиваме през целия ден. И ако по време на работа или изобщо през седмицата, излизането извън ефир, не е реалистично за всеки от нас, то тогава можете да напуснете мрежата през свободното си време или през почивните дни.

5 интересни занимания, на които успешните хора посвещават свободното си време
4.5 (89.39%) 66 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 29, 2015 01:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи