5 начина как да направите домакинската работа по-приятна

Мария
Написана от Мария септември 30, 2015 14:17

5 начина как да направите домакинската работа по-приятна

Акценти:

  • Подходяща музика - домакинска работа
  • Физически упражнения - комбиниране
  • Енергия - полезни дейности

Свързани:

Досадната домашна работа става част от живота на всеки от нас, колкото и да не ни се иска.

Бърсането на прах, редовното метене и миенето на мръсните мазни чинии със сигурност не е най-приятният начин да прекараме свободното си време, което и без това е достатъчно малко.

Пък и повечето хора, и да го крием и да не го крием, сме си мързели по природа. Много малко от нас биха говорили за къщната работа абсолютно неутрално и като нещо, което трябва да бъде просто свършено.

То е такова, но подобно мислене не е заложено в нормалния средностатистически човек. А възможно ли е да комбинираме полезното с приятното и да извлечем всъщност повече ползи от тези задължения, които ни тежат така и така достатъчно много?

Да, да, възможно е. Но как?

Предоставяме ви 5 начина, чрез които да разнообразите досадните домашни дейности и да ги превърнете в една що-годе приятна част от деня ви? Те така или иначе ще присъстват в него – нека поне да не са в най-отвратителния си вид.

  1. Пуснете си любимата песен

Хубавата музика може да бъде невероятен стимулант. Онази динамична песен, която така обичате, освен че непременно ще ви развесели и ще ви накара автоматично да се почувствате по-добре, ще ви стане и невероятен помощник в чистенето и гладенето.

Научно доказано е, че подходящата музика кара времето да минава по-бързо – докато пеете с ютията в ръка, дори няма да усетите как минава времето. Разбира се, ако гласните ви умения не са от най-добрите, спестете височините на съседите.

  1. Намерете си помощници

Поканете най-добрите си приятели на по кафе у вас и ги изненадайте с метлата на вратата. Чистенето с близките може да бъде много по-забавно, отколкото изгежда.

Освен, че ще отхвърлите много по-голям обем работа за по-кратко време, със сигурност домашните задължения ще предизвикат смях и огромно количество положителни емоции. А след като приключите, се насладете на обещаната чаша кафе в приятна, светла и свежа домашна атмосфера.

  1. Състезавайте се със себе си

Превърнете къщната работа в едно състезание със себе си. Всеки път, когато трябва да свършите нещо си засечете време. Поставете си за цел да изпълните следващата дейност за същото време или за по-малко. По този начин ще приключите по-бързо, отколкото очаквате, времето ще мине неусетно, а накрая ще усетите онова сладостно чувство на гордост и удовлетворение. Заслужава си, нали?

  1. Комбинирайте с физически упражнения

Страхотен и абсолютно иновативен и ефективен начин да се поддържате в добра форма! Ако често се оплаквате, че нямате време за фитнес упражнения, поздравления, току що намерихте!

Поставете си за цел – 10 клека след онази две изгладени ризи, още 10 след следващите две, 5 лицеви опори за една трета от измитата стая и т.н. – колкото повече, толкова повече.

Някои от мебелите също така, могат да ви свършат невероятна работа вместо фитнес уредите в залата – кофичките на ръба на леглото ще развият не просто трицепсите ви, но и усещането ви за баланс.

  1. Поглезете се

След всяка завършена дейност си обещайте награда. Направете нещо за себе си. 5 минути пред компютъра, малко гледане на телевизия, телефонен разговор, една глава от любимия ви роман или чаша чай.

Изберете си нещо мъничко, което ще ви направи щастливи и оставете то да ви мотивира да свършите със задълженията по-скоростно.

Да направим къщната работа по-приятна или поне не чак толкова неприятна, зависи само и единствено от нас. Ако сме настроени добре и гледаме положително на нещата, това ще се случи от само себе си.

Колкото по-рано излеем енергията си в подобни полезни дейности, толкова по-малък е шанса тя да се преобразува в негативна и натоварваща. Пък и кой би искал да живее в мръсотия?

5 начина как да направите домакинската работа по-приятна
4.4 (88.98%) 49 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 30, 2015 14:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи