5 начина за експресно облекчение при обостряне на псориатичен артрит

Мария
Написана от Мария декември 21, 2015 12:40

5 начина за експресно облекчение при обостряне на псориатичен артрит

Основните симптоми на обостряне на псориатичен артрит са болка и подуване в областта на ставите.

За снемане на обострянето може да се прибегне както до експресни мерки – обезболяващи препарати, така и до щадящи мероприятия, насочени към предотвратяване на рецидивите на заболяването.

Експресни мерки за облекчаване симптомите на обостряне на псориатичния артрит

1. Противовъзпалителни обезболяващи препарати

Това е най-лесният и бърз способ за намаляване на болезнената симптоматика при обостряне на псориатичния артрит. Най-ефективни при това заболяване са препаратите на основата на диклофенака.

Тези препарати могат да се използват както под формата на таблетки, така и като инжекции.

Трябва да се има предвид, че таблетните форми на диклофенака започват да действат след 2-4 часа, а инжекциите – значително по-бързо. За да подейства таблетката диклофенак по-бързо е необходимо да се сдъвква по половин таблетка, а не цяла.

2. Охлаждащи компреси

Освен прием на диклофенак, също е важно и локалното обезболяване. За тази цел са подходящи охлаждащите компреси, които могат да се правят с водка, лед или просто със студена вода.

Студът постепенно ще понижи чувствителността на подуването, като по този начин ще се избавите от болките. След компреса не е нужно да се слагат никакви превръзки.

Като охлаждащ компрес е подходящ настоят от сабелник в медицински спирт – оставя се да престои 21 дни на тъмно и прохладно място. Също можете да използвате специални гелове и балсами с етерични масла, които притежават охлаждащ ефект.

3. Контрастен душ при артрит

Ускорява кръвообращението, включително и в областта на засегнатата става. Това ускорява и усилва действието на диклофенака и на другите обезболяващи процедури.

Така ще е възможно най-много за 2 часа да обезболите ставите и да се захванете с вашата работа. Контрастните душове също спомагат и за цялостното подобряване на състояние на ставите.

И именно поради тази причина задължително трябва да се правят от болните, страдащи от псориатичен артрит. Така за дълго време ще могат да се избавят от болките.

Положителни и отрицателни страни на експресните мерки за обезболяване

Основното предимство на експресните мерки за обезболяване, разбира се, е бързото настъпване на терапевтичния ефект.

Освен това приемът на обезболяващи средства е много удобен и достъпен метод за намаляване на обострянето и поради тази причина е предпочитан от пациентите – страничните ефекти от обезболяващите препарати обикновено са сънливост, световъртеж, трудно концентриране.

Важно!

Прекомерно количество течност в ставите е признак на явно нарушение – наличие на конкретен проблем, а в случая с псориатичния артрит най-вероятно са и няколко.

Щадящи методи за борба с псориатичен артрит

4. Постарайте се да избягвате провокиращи фактори

Добре анализирайте какво предшества обострянето на псориатичен артрит. Възможно е болестта да напомня за себе си след употреба на определени храни или след излагане на стрес.

Ако сте забелязали някакви тенденции в тази посока, то избягването на провокиращите фактори ще ви позволи по-рядко да страдате от обостряния на псориатичен артрит.

5. Лечение на псориазис

Основните сили трябва да се насочат върху борбата с псориазиса. Ако може да се постигне ремисия със заболяването, то и псориатичният артрит ще започне да ви безпокои изключително рядко.

Но за тази цел болните от псориазис трябва задължително да спазват всички препоръки по лечение на това заболяване и профилактика на неговите обостряния.

5 начина за експресно облекчение при обостряне на псориатичен артрит
4.6 (92%) 50 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 21, 2015 12:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи