5 несериозни женски занимания, развиващи мозъка

Мария
Написана от Мария април 2, 2015 22:27

5 несериозни женски занимания, развиващи мозъка

„Да, тя само по магазините обикаля, телевизия гледа и чете криминални романи!“ – такива критични изказвания често могат да бъдат да чути от мъже по отношение на жени. Междувременно, такова прекарване на времето може да се окаже полезно за женския ум. Но и не само за женския…

Кои са тези занимания, които спомагат за развитието на мозъка на жената и не само?

1. Шопингът – основното женско занимание

Учени от университета Дюк неотдавна стигнали до извода, че пазаруването – преминаването през различни търговски обекти, това може да доведе до подобряване на умствените способности.

Специалистите подложили на изследване със скенер 20 потребителки, средната възраст на които била 25 години и 22 мъже и жени на възраст от около 70 години, когато разглеждали различни продукти и стоки в интернет-магазини.

Преди тези хора да направят своите покупки, те били информирани за търговския рейтинг, впоследствие били помолени да си спомнят тази информация и с отчитането на стойността на продукта да направят своя избор.

Оказало се, че тази „операция“ активизирала допълнителни области в мозъка, което му позволявало той по-дълго да остане в тонус. При потребителите в напреднала възраст се подобрявала паметта, при това най-голям ефект се наблюдавал в тези случаи, когато те запомняли списъкът с покупките, без да го записват на хартия.

По този начин, когато ние отиваме в магазина да пазаруваме, всеки път ние се принуждаваме да напрягаме своя мозък, за да купим продукт с оптимално съотношение „цена-качество“. Следователно, за никаква умствена деградация по време на пазаруване и дума не може да става.

2. Криминалните романи дразнят мъжете не по-малко

Независимо от това дали четете криминални романи или гледате филми и сериали на подобна тематика, те за разлика от лъскавите списания, женските романи, скандалните телевизионни предавания и сапуните сериали, ви карат да мислите…

Ние съпоставяме детайлите, които имаме на разположение и въз основа на този анализ, определяме кой е престъпника.

3. Разговорите по телефона – най-ужасното женско занимание

Най-честото оплакване от жените е свързано с това, че дамите са готови с часове да разговарят по телефона с приятелки. Разбира се, ако разговорът по телефона е посветен на обсъждането на последните покупки или на това кой с какво е бил облечен на рождения ден на общ познат, той едва ли би могъл да бъде наречен конструктивен.

Но понякога от телефона жените могат да получат важна информация.

И не са редки случаите, когато в разговорите по телефона се обсъждат прочетени книги и различни интелектуални въпроси, споделят се мнения и впечатления по техен повод, обменят се идеи и проекти, както и планове за бъдещето.

Всичко зависи от конкретната тема за разговор по телефона и затова мъжете не е желателно да избързват с даването на окончателни критични оценки за партньорките си или съпругите си.

4. Интернет не по-малко дразнещо мъжете занимание

Между впрочем и мъжете обичат да сърфират в Интернет, но когато го правят жените и не по работа, те започват да се дразнят.

Но в глобалната мрежа има много информация и то не само такава сплетните около звездите от шоу бизнеса и поради тази причина дамите могат да подобрят знанията и уменията си, както и да придобият нови такива, благодарение на престоя си в Интернет.

5 несериозни женски занимания, развиващи мозъка
4.4 (88.13%) 64 глас[а]

Мария
Написана от Мария април 2, 2015 22:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи