5 полезни съвета, които ще ви помогнат да не се откажете, докато сте на диета

Диана
Написана от Диана ноември 9, 2015 23:05

5 полезни съвета, които ще ви помогнат да не се откажете, докато сте на диета

Акценти:

  • Провалени диети - причина
  • Липса на мотивация - съвети
  • Отслабване - помощ

Свързани:

За да бъде спазването на една диета, или на някакъв определен хранителен режим, в зависимост от това, което се опитвате да постигнете, успешно, то трябва да положите много усилия, да направите много жертви и да се ограничите от много ваши любими неща.

Тази задача, често се оказва непосилна за изпълнение за много от нас, които, така да се каже, обичат да си угаждат и да си доставят удоволствие чрез храната. А те не са никак малко.

И докато за някои, които са по-злояди, спазването на диета за определен период от време или здравословното хранене не е нищо особено, то за други подобни неща са изключително тежки. Но както вече казахме, хубавото тяло изисква жертви и хората, които са взели решение, че ще се борят да го имат, са наясно с най-важните от тях, които ще трябва да направят.

Спазването на диета обаче, може да се окаже много демотивираща и, образно казано, „неблагодарна“ работа. Или поне в началото.

А за жалост, хората сме нетърпеливи и всички искат да видят резултати, колкото се може по-скоро. И изпадането в паника, щом тези резултати закъснеят или първоначално дори не се появят, е изключително често явление и напълно типична и нормална човешка реакция, характерна за огромна част от диетуващите.

Да видиш, че след 3-ия ден на плодове и салата си свалил най-много половин килограм или не дай си Боже – едва 250 – 300 грама, се оказва доста неприятно изживяване, което никой от нас, със сигурност не си пожелава. И в този момент е доста вероятно нещата да приключат и да се нахвърлите с настървение на онзи шоколад „за черни дни“ или просто на първото нещо в кухнята, което става за ядене, на което попаднете.

Нещата пропадат и отново седите пред огледалото с издут корем и виновен поглед, решени, че „от утре ще е друго“. И след известно време цикълът се повтаря. И сякаш цялата тази схема е просто един омагьосан кръг, от който няма измъкване.

Провалените диети са в следствие липса на мотивация. А как да останете мотивирани, дори когато резултатите ги няма /все още/, разберете сега:

1. Направете тапета на телефона си/компютъра си снимка на фитнес модел

Да гледаш хубавите тела на други стегнати, атлетични хора може да действа доста мотивиращо. Тук обаче съществува възможността от прехласване и залитане по крайности – да сложите снимка на страшно слабо момиче не е никак препоръчително, а може дори да се окаже доста опасно за здравето, така че внимавайте с избора си.

2. Помислете за думите „Изглеждаш по-добре.“

Помислете какво ще кажат хората, когато ви видят с онези няколко килограма по-малко. Представете си изненаданите им погледи и възхищението на лицата им. По-лесно ще е да не ги разочаровате, нали?

3. Сетете се за вината

Преди да посегнете към парчето торта, помислете за отвратителното чувство, което ще изпитате след това, ако го направите. Заслужава ли си?

4. Заредете се с плодове

Ще се научите да обикнете плодовете, щом това е единственото, което има в къщата ви за подхапване, когато сте гладни. Заложете на ябълките – лесни за консумиране, изключително удобни и засилващи метаболизма!

5. Намерете си хоби

Хората често ядат чисто и просто от скука – защото нямат какво да правят. Погрижете се винаги да сте заети с нещо – така не само, че ще оползотворите времето си, но и неусетно ще стопите няколко килограма.

В никакъв случай не гладувайте! Преди да започнете каквато и да е диета или хранителен режим, се консултирайте със специалист, който да прецени дали тя е подходяща за вас!

5 полезни съвета, които ще ви помогнат да не се откажете, докато сте на диета
4.4 (88%) 60 глас[а]

Диана
Написана от Диана ноември 9, 2015 23:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи