5 причини защо е по-добре да бъдете дебели, отколкото слаби

Мария
Написана от Мария ноември 5, 2015 20:21

5 причини защо е по-добре да бъдете дебели, отколкото слаби

Акценти:

  • Старческо слабоумие - слабост
  • Регенерация на клетките - забавена
  • Еякулация - преждевременна

Свързани:

Съществува мит, че слабото телосложение е показател на здравето и красотата. Безспорно слабите имат по-малко шансове да развият захарен диабет, атеросклероза и хипертония. Но има заболявания, които засягат хората с пищни форми значително по-рядко.

1. Ревматоиден артрит

Системно заболяване, причините за което все още не са напълно известни. Проявява се с болка, подпухване на ставите, деформация и постепенна загуба на двигателни функции.

Освен засягането на костно-мускулната система, атритът се съпровожда със слабост, умора, анемия, повишена температура, загуба на апетит, депресия и други астенични симптоми.

Важно!

При много ниска телесна маса може да се наблюдава прекратяване на месечния цикъл като реакция на организма на недостатъчното тегло. Тъй като мастната тъкан е не само източник на енергия, а също и място за синтез на полови хормони.

Изследване на шведски учени от Университета Лунда показали, че ревматоидният артрит се развива при хора с висок индекс на телесната маса с 63% по-рядко, отколкото при слабите. Особено утешителна е тази прогноза за мъжете, при които мазнините се отлагат в областта на корема – абдоминален тип затлъстяване.

2. Остеопороза

Както и преди сме коментирали – метаболитно заболяване на скелета, характеризиращо се с понижаване на костната плътност, прекалена крехкост на костите и висок риск от фрактурите. Известно е, че провокиращи фактори на дадената патология са:

• Крехко телосложение;
• Ниско тегло – жени – под 50-56 килограма; мъже – под 70 кг;
• Висок ръст – жени – от 172 см; мъже – от 183 см;
• Напреднала възраст;
• Непоносимост към лактоза;

3. Старческо слабоумие

До неочакваното заключение достигнало изследването на британски учен – пълните хора с 18% по-рядко страдат от старческо слабоумие, отколкото тези с нормална или ниска телесна маса.

Британският изследовател събрал данните от 2 милиона души на възраст над 55 години, и установил – колкото по-висок е индексът на телесната маса, толкова по-малка е вероятността от дефицит на витамините Е и Д, предпазващи мозъкът от старческо слабоумие.

4. Забавена регенерация на клетките

Учените от университета на град Чикаго установили, че мастните отлагания способства за бърза регенерация на клетките, а това означава, че рани, порязвания, ожулвания при пълните хора заздравяват по-добре и за по-кратко време.

Също така мастната тъкан предпазва вътрешните органи, задържа в организма топлина и енергия, необходима за борба с възпалителните заболявания и за по-бързото оздравяване.

5. Преждевременна еякулация

Тази новина навярно ще зарадва мъжете – излишните килограми повишават издръжливостта в леглото.

Това се случва, поради образуването и натрупването в мастната тъкан на естрадиол – хормон от групата на естрогените, който отговаря за понижаване на чувствителността и увеличаването на продължителността на същинския полов акт средно до 7 минути.

Същевременно за формирането у мъжа на фигура с женски тип и гинекомастия – също е по-негова вина, затова е необходимо да изберете по-малкото зло.
Същевременно в допълнение към горното да добавим, че при жените ниската телесна маса може да доведе и до заболявания на ендокринната система.

Затова неслучайно мъжете предпочитат да създават семейство именно с леко пълни жени, а и учени потвърдиха, че големият обем на ханша при жените е гаранция за здраво и умно бъдещо поколение. И вероятно тези предпочитания на мъжете за жени за създаване на семейство са обусловени от еволюцията, чиято цел е създаване на здраво потомство.

5 причини защо е по-добре да бъдете дебели, отколкото слаби
4.5 (90.51%) 59 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 5, 2015 20:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи