5 природни алтернативи на ибупрофена

Мария
Написана от Мария ноември 16, 2014 06:50

5 природни алтернативи на ибупрофена

Акценти:

  • Под каква форма се използва съединението капсаицин?
  • На какво се дължат неговите аналгетични свойства?
  • Доказано полезни ли са омега-3 мастни киселини за хората с артритни заболявания?

Свързани:

Ибупрофенът е популярно болкоуспокояващо, което принадлежи към клас медикаменти, наречени нестероидни противовъзпалителни средства.

В момента лекарството се отпуска, както със така и без рецепта. То също се използва за облекчаване на характерните симптоми на заболявания и състояния като менструален дискомфорт, обостряния на артрит и главоболие.

Но макар и ибупрофенът да е ефективен като болкоуспокояващо средство, той също е свързан с повишен риск от инфаркт и инсулт. И с оглед избягването на тези опасности по-долу са посочени 5 природни алтернативи на ибупрофена, които ще ви осигурят облекчение.

Босвелия

Силните противовъзпалителни свойства на това индийско растение се дължат на съдържащите се в него босвелиеви киселини, за които е доказано, че подобряват кръвообращението, включително и на ставите и предотвратяват прогресията на възпалителните процеси чрез възпиране навлизането на белите кръвните клетки в засегнатите тъкани.

Босвелията се предлага в повечето аптеки като крем за локално приложение и е позната и под наименованието индийски тамян.

Капсаицин

Това е съединението, което придава специфичният вкус на лютите чушки. То може да се използва локално за облекчаване на болките на нервите, мускулите и ставите.

Научно е установено, че неговите аналгетични свойства се дължат на факта, че то възпрепятства предаването на сигналите за болка към мозъка.

Предлага се под формата на кремове или гелове, които са с различна ефективност. Но е необходимо да се измиват ръцете след използването на продуктите с активна съставка капсаицин и да се избягва контакт с очите.

Куркумин

Активната съставка на популярната подправка куркума действа като болкоуспокояващо, блокирайки белтъците, които могат да стимулират развитието на възпалителен процес .

Също така куркуминът блокира функцията на невротрансмитерите и се преустановява изпращането на сигнали за болка към мозъка.

Активната съставка на куркумата притежава и допълнителни свойства, които се свързват с намаляване на вероятността от развитие на болестта на Алцхаймер, както и на някои видове злокачествени заболявания.

Куркуминът може да се приема под формата на таблетки или да се добавя към храните.

Омега-3 мастни киселини

Мастните киселини, които се съдържат в храни като сьомга и други видове студеноводни риби и в някои ядки като орехите, притежават силни противовъзпалителни свойства.

Те са доказано полезни за хората с артритни заболявания или храносмилателни проблеми като възпаления на червата. Омега-3 мастните киселини спомагат за подобряване на сърдечната функция, тъй като се наблюдава понижаване на кръвното налягане и действат като естествени разредители на кръвта.

Кора от бяла върба

Активната съставка в кората е салицин, която се превръща в стомаха в салицилова киселина и която е идентична с тази на аспирина.

Макар че кората от бяла върба притежава противовъзпалителни и аналгетични свойства, за разлика от аспирина тя не дразни стомаха и може да се използва ежедневно за облекчаване на болката, ограничаване на възпалителни процеси и за понижаване на телесната температура при треска. Обикновено се приема като тинктура и може да се разрежда с вода.

Ибупрофенът може да бъде ефективен аналгетик, но при по-честа употреба може да създаде сериозни здравословни проблеми, които е най-добре да бъдат избегнати.

Естествените негови алтернативи, споменати по-горе не предизвикват такива усложнения, но осигуряват идентично облекчаване на болките и спомагат за ограничаване и впоследствие пълното елиминиране на възпалителните процеси.

5 природни алтернативи на ибупрофена
4.5 (90.14%) 73 глас[а]

Мария
Написана от Мария ноември 16, 2014 06:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи