5 проблема, с които се сблъсква всяка тренираща жена

Мария
Написана от Мария октомври 18, 2015 18:12

5 проблема, с които се сблъсква всяка тренираща жена

Акценти:

  • Тренираща жена - подигравки
  • Упражнения без усилия - програма
  • Тренировки - погледи

Свързани:

Броят на дамите във фитнеса, целящи хубаво и стегнато тяло скоростно се увеличава с всеки изминат ден.

Все повече и повече представителки на нежния пол се опитват да достигнат идеалите за красота по правилния и здравословния начин, а именно чрез спорта и подходящ хранителен режим в някои случаи.

Това е похвално и те често намират огромна подкрепа от останалите. Въпреки това всяка редовна посетителка на фитнес залата се сблъсква с някои стереотипни мнения на обществото или пък минава през определени ситуации.

1. „Ще започнеш да изглеждаш като мъж с тези мускули, ако продължаваш“

Това е възможно най-досадното изречение, което всяка фитнес дама чува поне по няколко пъти на ден от хората, които не са особено запознати с вдигането на тежести.

И възможно най-грешното. Изключително уморително е да обяснявате на обществото, че не можеш да заприличаш на културист, освен ако не взимаш специални добавки и то в огромни количества, тренираш по цял ден и изключително тежко.

Единственото, което ще постигнете с вашите тренировки е стегнато тяло с леко изразен мускул, но щом хората започват да го забелязват веднага се „плашат“ за това, че ако продължите ще станете копие на Арнолд Шварценегер.

Най-много да станете копие на мацката от корицата на списанието, което другите четат ежедневно, но едва ли ще успеете да убедите някого в това. Само времето ще успее.

2. Погледите във фитнеса

На всяка тренираща жена й се налага да усеща втренчените в себе си, най-често мъжки, погледи в залата, докато си прави серията клекове или лицевите опори.

Това често може да накара нежния пол да се чувства изключително неловко, въпреки че тези погледи рядко биват неодобрителни, по-скоро обратното.

Все пак е изнервящо да бъдеш гледан непрекъснато и да се страхуваш, че правиш нещо грешно, за което да станеш за смях.

3. Неподходящите спортни сутиени

Истинската борба с бюста започва в момента, в който се качите на бягащата пътека. Не много спортни сутиени са в състояние да държат гърдите ви абсолютно неподвижни при подобно натоварване, а движението им пречи и не е никак удобно.

Това е моментът, в който жените с малък бюст са привилегировани и са изключително благодарни на природата, че ги е създала такива.

4. Трудният избор на правилните дънки

И идва любимият момент, в който дънките не ви стават. Но не защото бричовете отстрани по бедрата са ви в повече, ами заради хубавото ви, вече кръгло дупе.

Въпреки големия избор по магазините и моловете, да намерите правилните дънки, които наистина да ви стават може да се окаже истинско предизвикателство!

5. Притеснението, че няма да се справите

Усещате, че вече правите упражненията без усилия – значи е време да смените програмата за да има посещението ви във фитнеса ефект – насочвате се към мястото с по-големите тежести, но когато ги вземете имате чувството, че всеки момент ще ги изпуснете върху краката си и единственото, което ще предизвикате е смях и подигравки.

Женската сила, колкото и да се развива, никога няма да може да се сравнява с мъжката /развита, разбира се/.

Затова много дами се сблъскват с притеснението, че няма да се справят с тежестта, с която са се нагърбили или че няма да изпълнят технически правилно упражнението. Често това притеснение се оказва напразно обаче, а с времето силата им се подобрява, както и самоувереността.

5 проблема, с които се сблъсква всяка тренираща жена
4.6 (91.39%) 72 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 18, 2015 18:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи