5 съвета как да предпазите децата на Нова година

Мария
Написана от Мария декември 30, 2015 00:03

5 съвета как да предпазите децата на Нова година

Акценти:

  • Времеви рамки - установяване
  • Периодичен контрол - нощ
  • Безопасно място - празнуване

Свързани:

Децата, особено малките, обикновено желаят да посрещат Новата година заедно с родителите и с другите членове на семейството. Под ваш надзор те се намират в безопасност.

Децата, обаче растат, и идват времената на шумните среднощни купони. Навечерието на Нова година за повечето родители се превръща във време на притеснения за безопасността на тяхното вече пораснало дете.

Всяка година се случват различни произшествия, поради злоупотреба с алкохол и шофиране в нетрезво състояние. Много родители желаят тяхното дете да прекара празниците весело, но същевременно да се намира в безопасност.

Опитайте да се разберете с детето, като го убедите в необходимостта от изпълнението на някои правила, които по-скоро няма да му се харесат. Но тези 6 елементарни неща ще държат детето ви в безопасност и ще ви позволяват да бъдете спокойни.

1. Безопасно място за празнуване

Понякога на родителите ги притеснява не самия купон, а мястото, където ще се състои. Детето лесно може да се загуби и да се отдели от приятелите си на оживена улица, в препълнените дискотеки. Като така рискува да попадне в опасна ситуация.

Вместо това предложете на детето да посрещне Новата година у дома и го помолете да покани приятелите си. Изборът на това място за прекарването на празника, ще ви отърве от излишни притеснения, къде и с кого се намира вашето дете.

2. Постарайте се да научите с кого ще бъде детето

Обкръжението на детето при посрещането на Новата година оказва значително влияние върху неговата безопасност.

Желаете децата да се повеселят добре, да се насладят на компанията на приятелите си и да им останат прекрасна спомени от празничната вечер, но също желаете до тях да е възможно да има отговорни хора, които се безпокоят за безопасността на децата.

Можете да забравите за притесненията, ако се погрижите изборът на участниците в празника да бъде правилен. Уверете се, че детето ви има приятели, на които може да се има доверие, поговорете с родителите, които ще наглеждат децата по време на празника, разменете си номерата на техните телефони.

3. Периодичен контрол през цялата нощ

Контролът от ваша страна може и да не се хареса на детето, затова с цел профилактика на обидите и разочарованията в момента на празника, се разберете се с него от по-рано, че ще го наглеждате от време на време. Ако повдигнете тази тема няколко часа преди Нова година, то порасналото ви вече дете ще я възприеме болезнено.

4. Без алкохол

Родителите винаги много се притесняват, че детето им може да опита без тях някакви нежелани вредни вещества. Това е сложна тема, но е важно е употребата на алкохол в навечерието на Нова година да бъде сведена до нула, тъй като подрастващият организъм е най-добре да не приема алкохол.

Някои родители не виждат в това проблем и дори сами предлагат на децата си алкохол. Поговорете с възрастните, които ще наглеждат децата, и се уверете, че споделят вашето мнение за спиртните напитки.

5. Установете времеви рамки

Новогодишната нощ е време, изпълнено със събития до самото утро. През нощта децата лягат да спят по-късно, за да се повеселят с приятели. Обсъдете времето, което ще е подходящо детето ви да се върне у дома,или му разрешете да нощува у приятели.

5 съвета как да предпазите децата на Нова година
4.5 (89.38%) 64 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 30, 2015 00:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи