5 съвета, които помагат лесно да намираме нови приятели

Мария
Написана от Мария юли 14, 2016 23:12

5 съвета, които помагат лесно да намираме нови приятели

Акценти:

  • Връзка - поддържане
  • Първа крачка - извършване
  • Дружелюбност - необходима

Свързани:

Ако от социалния ви живот има какво още да се желае, време е да се замислите какво не правите както трябва, и опитайте да намерите няколко прекрасни другари. В това няма нищо страшно.

Приятелството е нужно не само, за да обменяме интересни истории за чаша кафе. Здравите връзки с хората са жизнено необходими на всеки човек.

Според изследванията на Харвардския университет, липсата на приятелски отношения повишава риска от преждевременна смърт с 50%, също колкото, ако изпушвате по 15 цигари дневно.

Разказването на проблемите и създаването на нови приятелства с напредването на възрастта става все по-трудно. Всъщност всичко е много просто, трябва само да разберете какъв приятел желаете да намерите.

Тайната на приятелството е проста – трябва да бъдем открити за нея. Ето 6 препоръки, които ще ви помогнат да създадете нови приятелски отношения.

1. Бъдете дружелюбни

От първото впечатление до голяма степен зависи, ще продължи ли човек да общува с вас или не. И най-важното тук е изражението на лицето.

Спомнете си хората, които всеки ден виждате в магазина, на спирката или на опашка за документи. Ако човек е нацупен, мръщи се, не се усмихва, едва ли бихте разменили няколко думи с него.

Просто не трябва да изглежда дружелюбен, поне напълно не може да бъде такъв.

Добродушната усмивка или просто вежливото кимане на главата дават на околните да разберат, че сте дружелюбни и сте отворени за общуване.

Още един показател за откритост е умението да слушаш.

В повечето случаи на нас ни се иска да разкажем нещо, но не забравяйте, че приятелството е взаимен процес, затова и не се концентрирайте само върху себе си и с интерес слушайте другия човек. Напълно е възможно, това да се окаже начало на прекрасно приятелство.

2. Правете това, което ви харесва

Най-добрият начин да намерите нови приятели е да се срещате с хора, с които имате общи интереси. Ако имате хоби, което обикновено практикувате сами, помислете къде можете да намерите единомишленици.

Запишете се да тренирате някакъв спорт, присъединете се към групи в социалните мрежи, където се събират хора със сходни интереси във вашия град.

Няма нищо по-лесно от това да започнете разговор за някакви неща с човек, който също ги харесва. Когато срещнете някого със сходни интереси, разменете си контактите и поддържайте връзка.

3. Запазете положителна настройка

Това е едно основните изисквания за създаване и поддържане на приятелство. От него зависи, ще изпитваме ли желание да прекарваме с човек време или не.

Помислете, дали на хората би им било приятно да общуват с вас, и решете над какво още си струва да поработите.

4. Не очаквайте от другите да направят първата крачка

Възможно е да се чувствате уязвими, когато тръгнете към друг човек. Но може да се окаже, че той е още по-затворен от вас и на него не му е лесно да установи контакт с непознати.

Затова просто го заговорете. В края на краищата какво лошо може да се случи с вас?
В едни отношения трябва не само да се взима, но и да се дава, да се помага на другите хора.

5. Поддържайте връзка

Отношенията зависят от това колко време прекарвате с приятелите. Затова и помислете как ще поддържате връзка. Затова преди да напуснете купона, можете да споделите, че всичко ви е харесало и не би било лошо да повторите.

5 съвета, които помагат лесно да намираме нови приятели
4.6 (92.16%) 51 глас[а]

Мария
Написана от Мария юли 14, 2016 23:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи