5 съвета за тези, които искат да спрат да се страхуват и да започнат да действат

Мария
Написана от Мария август 15, 2016 23:35

5 съвета за тези, които искат да спрат да се страхуват и да започнат да действат

Акценти:

  • Отношение - положително
  • Решение - творчески
  • Активиране - взаимодействие

Свързани:

Прието е да се смята, че страхът е признак на малодушие и недостатък на самообладание. И все пак се боим, това е нормално и дори полезно. Но ние ще ви разкажем как правилно да се отнасяте с тревогата.

Какво бихте направили – не е важно, за живота се отнася това или за работата – ако от нищо не се бяхте бояли? Този прост въпрос пробужда безкрайно количество фантазии, желания и съжаления.

Ако страхът да претърпите неуспех или да изглеждате пълен идиот поне веднъж ви е спирала от това, към което сърцето ви е насочвало, ще ви е необходим много важен съвет.

Не е нужно да се сражавате със страха. Просто го приемете и не позволявайте на преживяванията да ви забавят по пътя към мечтите.

Обикновено разглеждаме страха като неприятна емоция, стълкновенията с която се стараем с всички сили да избегнем. Страхът буквално парализира, затова инстинктите вольо или невольо се превключват в режим на оцеляване.

За съжаление, такова поведение може да повлече след себе постъпки, които нямат нищо общо с движението към нашите цели.

С други думи, ако позволим на страха да ни управлява, можем да забравим за успеха.

Това е особено опасно за предприемачите. Ръководенето на бизнес – това е доста плашещо и вълнуващо само по себе си – тук има и необходимост да се поемат финансови ангажименти, и общуване с различни клиенти или подчинени, и осъзнаването, че приеманите решения влияят не само на благосъстоянието, но и на живота на другите хора.

От друга страна, страхът е емоция, характерна за човек по природа. Веднъж и завинаги да се откъснем от него няма да се получи, да и това не е нужно.

Пред нас стои задачата да обуздаем страха преди неговата поява. Нашата цел е да разберем какво представлява, и да се научим да действаме, уповавайки се на силата волята и да не си заравяме главата в пясъка.

1. Приемете своя страх

Какво ще кажете, ако приемем страха за дар. Болката и напрежението ни помагат да изпълним живота си, защото без тях би бил скучен. Страхът указва направлението на успеха, и в крайна сметка ни помага да разберем кои сме всъщност.

Когато разглеждаме страха от тази гледна точка, предизвиква любопитство или дори благодарност.

2. Контролирайте инстинктите си

Сблъсквайки се с нещо плашещо, хората демонстрират един от следващите типове поведение – опитват се да се борят, бягат през глава или изпадат в ступор. Ако забелязвате нещо такова, имайте предвид, че ви ръководят инстинктите.

3. Възприемайте всяка ситуация като собствен избор

Предприемачите знаят, че всичко винаги така се преобръща както не сме и очаквали.

4. Отдавайте на работата всичко, което имате

Става дума не за спестяванията, които имате под възглавницата, а способността максимално да се потапяте в работата.

Това е като колко лесно се включвате във взаимодействие с колегите и активирате своите мисловни способности, за да се вгледате проблема с нестандартна гледна точка и намиране на творчески способ за нейното решение.

5. Положително се отнасяйте към възраженията и критиката

Ако направите нещо наистина иновационно, пригответе се привържениците на традиционното мислене да го възприемат за пълна глупост. Създавайки това, което преди не е съществувало, изправяте пред предизвикателство съществуващото положение.

5 съвета за тези, които искат да спрат да се страхуват и да започнат да действат
4.6 (91.84%) 76 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 15, 2016 23:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи