5 ситуации, които задължително водят до съпружеска изневяра

Мария
Написана от Мария февруари 9, 2016 22:34

5 ситуации, които задължително водят до съпружеска изневяра

Акценти:

  • Съпружески изневяра - необходимост
  • Алкохол - интелектуално състояние
  • Характер - сила и власт

Свързани:

Много хора си задават въпроса защо изневерите се случват и какво тласка хората към тази стъпка. Британски учени посочват 5 ситуации, които значително увеличават вероятността от съпружеска изневяра.

1. Емоционален разрив

Двама души могат да се обичат практически до безумие,но дори такива силни емоции най-вероятно с времето ще изчезнат. Резултатите от изследванията показват, че емоционалната зрялост и любовта често вървят в напълно различни посоки.

Обикновено, ако човек съзрее до толкова, че да може да премине на напълно друго ниво на мислите и емоциите, то той губи връзката със своя партньор, тъй като техните емоционални нива не съвпадат.

Разбира се, в такава ситуация пространството за съпружеска изневяра остава напълно открито.

2. Сила и власт

Резултатите от проведеното социологическо проучване показват, че далеч не всеки човек, който заема отговорна позиция, е готов да изневери на своя брачен партньор и желае да стигне да стигне до изневяра.

Обикновено към невярност са предразположени хората, които редовно поемат рискове, а също и характерът им е такъв, че са склонни към различни изневери.

Забележително е, че такива явления са се наблюдавали още от най-древни времена, когато кралете, имащи по 30 и повече жени, са били готови във всеки един момент да пожелаят някоя своя прислужница.

3. Сексуална неудовлетвореност

Отношенията в една двойка не е възможно да съществуват без сексуална близост.

Затова няма нищо изненадващо от това, че ако съпрузите не получават сексуално удовлетворение от своя брачен партньор, стигат до изневяра – това е естественият изход за тях.

Често мъжете се решават на изневяра, когато техните жени са бременни или когато скоро са родили дете. Обикновено именно в последната ситуация женското сексуално желание се оказва на най-ниско ниво.

Но, разбира се, не всички двойки усещат необходимост от секс. Някои го правят само по задължение с цел създаване на поколение. А през останалото време предпочитат да са приятели със своя брачен партньор. Всичко до голяма степен зависи от темперамента на партньорите. Ако предпочитат по-скоро да не правят секс, то тогава необходимост от изневяра няма да възникне при нито един от партньорите.

В тази връзка следва да се отбележи, че наскоро излязоха данни от проучване, че в Япония много голям процент от хората в зряла възраст – 20-30% все още са девствени и изобщо не усещат необходимост да правят секс, което се превръща в голям демографски проблем за страната, поради недостатъчната раждаемост и високата продължителност на живота.

4. Алкохол и наркотици

Вредните навици и нездравите зависимости изключително негативно се отразяват на процеса на вземане на решения, тъй като нарушават емоционалното и интелектуалното състояние на човека.

Това е една от основните причини защо зависимите от алкохол и наркотици хора много по-често стигат до сексуална изневяра.

5. Различни цели в живота

Много често се случва различните потребности и цели на партньорите водят до взаимна съпружеска изневяра.

Всичко това се дължи на факта, че хората, които работят различна работа, пътешестват по различни места, имат различни приятели и в такава ситуация е много трудно двамата партньори да се чувстват заедно и да са единно цяло, въпреки полаганите усилия за това.

Изневярата в този случай е начин за удовлетворяване на техните психологически и емоционални потребности.

5 ситуации, които задължително водят до съпружеска изневяра
4.6 (91.43%) 35 глас[а]

Мария
Написана от Мария февруари 9, 2016 22:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи