5 супер стресиращи професии

Калина
Написана от Калина септември 16, 2015 16:04

5 супер стресиращи професии

Акценти:

  • Кои са най-стресовите професии?
  • Как се отразява стресът на работното място?
  • Как да се справяме със стреса на работа?

Свързани:

Някои професии генерират повече стрес от други. Ето и десет подобни професии, които са определени като едни от най-стресиращите Те са избрани заради нивото на риск и опасност, изискванията, които се поставят пред работещите, нивото на контрол, което човек трябва да упражнява върху това, което върши, нивата на отговорност и работните часове.

  1. Корпоративни мениджъри – мениджърите трябва да работят в екип с други мениджъри, служители, с публика и масмедии както и с членовете на борда. Те са толкова добри, колкото са доходите за последното тримесечие. Когато икономиката забуксува, те са под напрежение. Работното време може да е дълго, а уикендите изпълнени с комуникиране и създаване на контакти. Често се изисква много пътуване, което означава отсъствие от семейството и приятелите. Сигурността на работното място е неясна.
  2. Военни на мисия – да бъдеше на фронтовата линия, лице в лице със среса на войната и битката, може да доведе до огромен стрес. Физическите и психически изисквания от службата и тренировките, опасностите по време на война, стресът от смяна на местоположението и трудностите при преминаването към цивилен начин на живот само допълнително увеличават този стрес. Също така раздялата със семейството може да бъде допълнителен източник на стрес. Заплащането също така не е особено високо. Тези, заемащи по-високи постове се изправят пред стреса от вземане на решение и поемането на отговорност. Вие сте отговорен за живота на тези, които са под вас.
  3. Учител в гимназия – и докато тази професия не е свързана толкова много с физическо натоварване и стрес, основният източник на стрес идва от друго място. Учителите трябва да се справят с поведението на учениците в класната стая и да ги мотивират, да ги накарат да бъдат по-заинтересовани към ученето и да работят по-усърдно над уроците и домашните си. Понякога трябва да полагат усилия дори и само да ги накарат да влязат в час.

Всички си мислят, че на учителите им е лесно като се прибират вкъщи в 3:30. Това далеч не е така. Трябва да се подготвят уроци, да се проверяват контролни и домашни, да се предават доклади.

  1. Миньори – да работиш под земята определено е стресиращо. Мисълта да се спуснеш в недрата на земята с малко въздух, малко светлина, страхът от срутвания и взрив са сред нещата, които не биха издигнали тази професия сред най-желаната от повечето хора. Освен опасността от това да бъдеш хванат в капан или да загубиш живота си, прекарването на редица часове в тясно, полутъмно пространство, без слънчева светлина и свеж въздух допълнително добавя към стреса. Освен това и здравословните проблеми и рискове от вдишването на малки частици прах и пушек години наред.
  2. Полицаи и пожарникари – полицаите са отговорни за безопасността на хората, на своите колеги и своята собствена. Работата на пожарникарите обикновено ги поставя лице в лице с опасността. Физически, работата е уморителна и изтощителна. Работното време може да е дълго и непостоянно. За пожарникарите може да има дълги периоди на скука и липса на активност и такива на опасност и стрес. Подобна работа може да се окаже бреме и за семейството.
5 супер стресиращи професии
4.5 (90.51%) 59 глас[а]

Калина
Написана от Калина септември 16, 2015 16:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи