5 техники за овладяване на диабета

Калина
Написана от Калина юли 21, 2015 05:10

5 техники за овладяване на диабета

Акценти:

  • Какви последици ще доведе диабетът със себе си?
  • Как да бъдем щастливи, въпреки че сме болни от диабет?
  • Как да се орпавяме с диабета?

Свързани:

Ако вие или ваш близък сте болни от диабет, трябва да сте наясно какви предизвикателства ви предстоят с овладяването на това състояние.

Промяната може се окаже нелека битка, но и възможност да откриете нов начин за по-здравословен и щастлив живот.

Допълнителната информация, която ще получите за болестта, ще ви помогне да установите контрол над нея. Днес повече от 26 милиона американци живеят с тази диагноза. Проучете добре ползите и техниките за предотвратяване на кризисни ситуации.

След като диабетът се превърне в част от нормалното ви ежедневие ще се наложи вземете мерки, които ще поставят болестта под контрол. Трябва да повишите вниманието си по време на хранене и да се стремите да поддържате здравословно тегло, нормални граници на кръвна захар и да приемате лекарство си навреме. За да управлявате симптомите на диабет, трябва да се научите да разчитате на собствените си сили и да си изградите здравословна програма.

Присъединете се към група за споделяне на засегнати от болестта

Ще установите по-лесен контрол над болестта, ако се допитвате до съветите на специалистите. От време на време, може да се наложи да си правите периодични прегледи при различни специалисти.

Мислете за по-здравословен избор на храна всеки ден

Ключът към управлението на диабета е в контролирането на кръвната захар. Храната, която консумирате е от основно значение за функцията на организма. За да създадете добър диетичен план за хранене. Изберете продукти, които съдържат по-малко лоши мазнини, захар или сол, и се научете да броите калориите и въглехидратите. Консумирайте повече фибри, плодове, зеленчуци и протеини. Винаги четете хранителните етикети, които ще ви помогнат избягвате вредните вещества. Здравословното хранене ще се превърне в нормална част от живота Ви.

Поддържайте оптимално тегло и се пазете от затлъстяване

Много хора, които наскоро са диагностицирани с болестта диабет трябва да загубят голяма част от теглото си, понеже допълнителните мазнини по корема затрудняват тялото да получи необходимата захар от кръвта. Здравословно хранене е ключът към по-добър начин на живот. Освен това трябва да определите ежедневните си цели и да си съставите план за упражнения. Може да започнете с три 10-минутни разходки всеки ден, които да включват упражнения за укрепване на мускулите.

Контролът на болестта ще ви помогне да подобрите цялостните грижи за тялото. Предупредете вашия лекар, ако получавате симптомите, характерни за високото съдържание на захар  кръвта като умора, жажда, често уриниране или поява на инфекции.

 

Грижете се добре за зъбите и венците си

Вие трябва да се грижите добре за зъбите и венците си, да проверявате краката си за признаци на зачервяване или инфекции всеки ден. Следете теглото си по-често и се снабдете с апарат за измерване на кръвното налягане. Както вече ви е известно трябва да ограничите количеството на алкохола и цигарите.

Открийте техниките за управление на стреса

Когато живеете с болест като диабет, често може да се поддавате на стрес. Стресът обаче предизвиква влошаване на болестта. Със сигурност ще имате нужда от стратегии за справяне с появилото се напрежение. Упражненията са най-ефективното средство за предотвратяване на стреса. Можете да изпробвате и редица други техники като дълбоко дишане и медитация.

Преди да предприемете каквито и да е мерки, свързани с болестта, се посъветвайте се с лекар. Ако не можете да се преборите със стреса, се консултирайте със специалист.

5 техники за овладяване на диабета
4.5 (90.32%) 62 глас[а]

Калина
Написана от Калина юли 21, 2015 05:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи