5 вида болка, които не трябва да търпите

Мария
Написана от Мария октомври 16, 2015 17:51

5 вида болка, които не трябва да търпите

Акценти:

  • Чревно разстройство - болки
  • Тънко черво - проблеми
  • Сърце - болки в лявата ръка

Свързани:

Тези факти могат да бъдат от много голямо значение за здравето ви в бъдеще и за здравословното ви състояние.

На всички нас в определени моменти ни се налага да търпим болка, понякога се случва и това да продължава много дълго време, макар и да не е желателно да се подлагаме на това мъчение.

На първо място, защото причините за проявлението на някои видове болка, могат и да не ви са съвсем ясни. Например много често се случва болка да се появи на едно място, а проблем да има с орган, който изобщо не се намира в тази област.

Какви са все пак различните видове болка? Усещали сте ги по-рано и какво сте предприемали, когато това се е случвало?

1. Сърце

Обикновено при проблеми със сърдечния мускул болезнените усещания се проявяват в зоната на гръдния кош и около сърцето. Но е много вероятно за патологии на сърцето да сигнализират неприятните усещания в горната част на гръбнака или на лявата ръка.

Според изследователи от Мичиганския университет сърдечната болка обикновено възниква в горната част на тялото. Това е така, защото сърдечният мускул изпраща сигнали през нервите на гръбначния мозък.

Ако често ви боли лявата ръка, то това може да е признак на предстоящ инфаркт, но това не е задължително, възможно е просто да сте я претоварили. Повечето хора са десничари и именно, затова тази им ръка е слаба и много лесно може да бъде претоварена.

2. Бял дроб и диафрагма

Проблемите с белите дробове или диафрагмата могат да предизвикат болки в горната част на рамото и на шията – огледалото на тези вътрешни органи. Ако те ви болят често е възможно белите дробове да са твърде замърсени и е дошло време да спрете цигарите.

Всичко това се дължи на факта, че „информацията“ за болката в тази област се транслира по диафрагмения нерв. Болестите на белите дробове и диафрагмата могат да предизвикат проблеми с мускулите на шията и в другите горни части на тялото.

3. Черен дроб и жлъчен мехур

Проблемите с черния дроб или с жлъчния мехур също могат да предизвикат болки в шията или горната част на рамената, а също и в дясната част на тялото, до под зърната на гърдите.

Жлъчният мехур може да предизвика болки под лопатката. Най-често болките се появяват в шията или в областта на диафрагмата. Именно през тази зона преминава диафрагмения нерв. Така че, ако имате често болки в тези части на тялото, се обърнете към лекар.

4. Стомах и панкреас

Болките в предната и задната част на тялото указват проблеми с храносмилателната система на организма.
Около 50% от хората с остър панкреатит също чувстват и болки гърба. Обикновено в горната негова част.

5. Тънко черво

Обикновено болките около пъпа сигнализират за проблеми с този орган на храносмилателната система.
Болката в средната част на пъпа може да бъде сигнал, че имате проблеми с червата или някакво чревно разстройство.

Това може да бъде много опасно.

Съгласете се, че това е много специфично проблемно място. Така че укажете на лекаря точното място на болката, така той най-лесно ще може да се ориентира и да ви назначи най-подходящите изследвания с цел поставяне на окончателна диагноза.

5 вида болка, които не трябва да търпите
4.5 (90.94%) 53 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 16, 2015 17:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи