6 често срещани мита за секса

Калина
Написана от Калина август 7, 2015 15:31

6 често срещани мита за секса

Акценти:

  • Какви са най-популярните митове за секса?
  • Интересът към другия пол значи ли, че сме гей?
  • Какво значи "микропенис"?

Свързани:

Знаете ли кои са най-разпространените митове за секса? Ето шест от тях.

Секс по време на месечния цикъл е безопасен: защо мислим така?

Често срещано е вярването, че ако правите секс по време на месечния цикъл на жената, то тя не може да забременее. Този мит произлиза от факта, че менструалният цикъл „казва“ на женското тяло: „Ок, не си бременна, така че да се отървем от тази яйцеклетка и да започнем отначало.“ Логично, ако старата яйцеклетка е напуснала тялото, а новата още не се е появила, то тогава няма да има яйцеклетка, която да бъде оплодена.

В действителност: това е оправдано предположение и в много случаи върши работа. Когато цикълът е редовен и овулацията – освобождаването на яйцеклетката и най-подходящото време за нейното оплождане – може да бъде предвидена, то може да се предположи с голяма доза сигурност, че жената не може да забременее през това време.

Прекъснатият полов акт върши работа: защо мислим така?

Разумно е да се предположи, че ако в женското тяло не постъпи семенна течност, то така жената не може да забременее.

В действителност: всички мъже имат слаба преждевременна еякулация, която съдържа малко количество живи сперматозоиди, които доста добре могат да си пробият път до яйцеклетката и без проблем да я оплодят. Това се случва независимо дали практикувате прекъснат полов акт или не. Ако еякулирате вътре в жената, това, разбира се, ще увеличи шансовете за бременност, но всяка сперма, която е годна, става за тази цел.

Хомосексуалните ми фантазии ме правят гей или бисексуален: защо мислим така?

Нашето общество все още е значително хомофобски настроено. Тъй като това е сравнително ново положение, може да се окаже доста конфузно за мъжете да имат хомосексуални фантазии.

В действителност: всички ние мечтаем и фантазираме за различни неща по различно време. Това да си представяте игра с друг мъж не ви прави гей, прави ви просто любопитен. Действието, предизвикано от фантазиите, е нещо съвсем различно от тях.

Най-вероятно вие знаете дали сте гей или не, но да бъдете бисексуален може да се окаже далеч по-застрашително за хомосексуален мъж в нашето общество. Сексуалните фантазии с човек от същия пол не ви правят гей.

Размерът на пениса има значение: Защо мислим така?

Мислим така, защото всички говорят за големите членове и колко страхотни са те. Големият инструмент е признак за мъжественост и ако имате такъв, то мъжете с дори малко по-малки пениси ще ви завиждат.

В действителност: Има медицинско състояние, познато като микропенис. Това състояние може да окаже влияние на възможността ви за пенетрация, но няма да е значително.

Жените винаги имат нужда от продължителна любовна игра: Защо мислим така?

След сексуалната революция, мъжете търпят критики за това, че не предоставят на любимите си достатъчно време, за да ги предразположат. В действителност: понякога, когато правите спонтанен секс е напълно нормално да преминете директно към него.

Включително, някои жени се нуждаят от кратка любовна игра. Само се уверете, че партньорката ви е от този тип. Но не разбирайте това погрешно: в никакъв случай не трябва да пропускате любовната игра винаги. Просто някои жени не им е нужна продължителна такава.

Жените искат множествени оргазми: защо мислим така?

Можем да отнесем този мит отново към сексуалната революция, която насади идеята, че сексът трябва да отнася само и единствено до женското удоволствие поради толкова години на противното мислене. Затова често смятаме, че мъжът не е мъж, ако не може да достави на жената множествен оргазъм.

В действителност: това, че жените могат да получават повече от един оргазъм, невинаги означава, че те искат да получават повече от един. Един е добре, два са супер, но повече от два могат да дойдат в повече.

6 често срещани мита за секса
4.6 (92.42%) 66 глас[а]

Калина
Написана от Калина август 7, 2015 15:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи