6 изненадващи полезни приложения на хлебната сода

Калина
Написана от Калина септември 23, 2015 11:18

6 изненадващи полезни приложения на хлебната сода

Акценти:

  • За какво друго се използва готварската сода?
  • Какво съдържа готварската сода? Как готварската сода може да ни помогне, за да постигнем по-чисто лице?

Свързани:

Най-вероятно имате хлебна сода в килера, която да слагате на домашно приготвените сладкиши. Може би също така държите една кутия в хладилника против неприятни миризми. Оказва че, се тази леснодостъпна и евтина съставка може да се използва като заместител на доста скъпи спа процедури. Тя може да помогне за по-гладка коса, по-сияйна кожа, по-бели зъби и още други предимства.

Почиства косата – и ако мусовете, серумите, спрейовете и другите продукти за коса се натрупват в косъма, което може да я направи да изглежда сплъстена и без обем, то содата е решението на тези проблеми. Поръсете малко сода в шампоана, който редовно използвате при къпане. Измийте косата си и я изплакнете както обикновено. Когато я изсушите, тя ще е по-бляскава и по-лесна за ресане.

Алтернатива на сухия шампоан – сухите шампоани са идеални за сутрините, когато сме се успали или за бързо привеждане във вид след тренировка. Също така те помагат в горещите летни дни. Ако се налага да имате добър и представителен вид, а нямате под ръка опаковка сух шампоан, поръсете малко сода за печене в корените на косата си, разрошете я и след това я оправете с гребена.

Почистващо средство за четката за коса – вгледайте се внимателно в четката си за коса и можете да се удивите като видите какво се е натрупало в основата на косъмчетата. И вместо да я захвърлите веднага в коша за боклук, можете да отмиете лесно и бързо тези остатъци като натопите гребените и четките си за коса в съд с топла вода, към която сте добавили една чаена лъжичка сода за хляб. Оставете ги да престоят така за около 20 минути. Изплакнете ги добре и ги оставете да изсъхнат върху хавлиена кърпа преди да ги ползвате отново.

Ексфолиант за лице – харесва ли ви усещането за дълбока чистота, което изпитвате когато измиете лицето си с микрочастици? Тези продукти могат да направят чудеса с кожата ви, но също така са екологични замърсители. Те преминават през водните филтри и така попадат в реките и океаните, където могат да представляват риск за рибите и другите водни обитатели. Добрата новина е, че има напълно безопасен заместител: можете да си приготвите собствен ексфолиант за лице като използвате сода за печене. Пригответе паста от три части сода и една част вода. Нанесете я върху лицето си с леки, нежни кръгови движения. След това изплакнете с топла вода.

Ексфолиант за тяло – ако оставите кожата ви да изсъхне, тя ще изглежда зле. Също така не е препоръчително да оставяте мъртвите клетки на повърхността. Това я състарява и ѝ придава нездрав цвят. Можете да ускорите обмена на клетките и да придобиете завиден блясък, като я ексфолирате поне веднъж седмично. Няма нужда да купувате скъпи препарати и козметика. Можете да си приготвите сами вкъщи такава смес, като спазвате същите пропорции сода и вода, както и при тази за лицето: една част вода към три части сода.

Премахване на изкуствения тен – случвало ли ви се е да си сложите изкуствен тен, като очаквате бронзов слънчев загар, а вместо това получавате оранжева кожа или неприятни линии? Следващият път, когато ви сполети подобно нещо, не е нужно да чакате да отмине само. Можете да използвате домашния ексфолиант за тяло: една част вода и три части сода, за да премахнете лесно подобен дефект.

6 изненадващи полезни приложения на хлебната сода
4.6 (92.94%) 34 глас[а]

Калина
Написана от Калина септември 23, 2015 11:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи