6 невероятни неща, които всяка жена трябва да знае за оргазма

Калина
Написана от Калина септември 23, 2015 21:30

6 невероятни неща, които всяка жена трябва да знае за оргазма

Акценти:

  • Какво не знаем за оргазма?
  • Как да достигаме до оргазъм по-често?
  • Как да повишим удоволствието от оргазма?

Свързани:

Когато сте потънала в страстта, надали се замисляте върху това колко мистериозен и прекрасен може да бъде оргазмът ви. Но когато ви остане малко повече време, може и да ви е интересно да научите, че има някои доста невероятни неща, които се случват, докато вие сте „заета“. Знаехте ли, че ако имате красив партньор, то това може да доведе до по-силен финал?

Ето и някои други невероятни факти за оргазма

Постоянните връзки превъзхождат тези за една нощ – по-вероятно е да достигнете оргазъм, ако правите секс с някой специален, отколкото просто с човек от неангажиращ флирт. Новите връзки могат да бъдат запленяващи, но те невинаги завършват с възбуда и оргазъм. Когато не познавате някого толкова добре, тогава вероятността да бъдете притеснен е доста по-голяма. С дългогодишен партньор е по-лесно да се отпуснете и да бъдете откровени и открити относно това, което желаете.

Медитацията може да помогне – жени, които изпълняват 22 йога пози няколко пъти седмично в продължение на 12 седмици съобщават, че имат по-силно желание, повишена възбуда и по-добър оргазъм. Навежданията и разпъванията заздравяват мускулите на таза и абдоминалната област, което може да подобри оргазма ви. Йогата също така може да спомогне за намаляване на депресията и тревожността.

Няма G точка – проучване от 2014 година доказва това, което експертите сексолози твърдят от години: за повечето жени епицентърът на оргазма е клиторът, а не вагината или прословутата G точка, за която толкова много се говори. Оргазмът причинява ритмични контракции в областта на вагината и ануса, така че може да бъде почувстван сякаш става навсякъде. За да засилите усещането и насладата, не започвайте със силен натиск върху клитора. Използвайте лубрикант, за да разберете коя част от него е най-чувствителна и след това леко засилвайте допира с нарастването на удоволствието.

Малко шум помага – повечето жени не крещят спонтанно по време на оргазъм. По-скоро те са по-склонни да издават звук когато техният партньор получава оргазъм, най-вероятно за да увеличат удоволствието му. Ако сте от „тихия“ тип, може да помислите върху това: звуците в спалнята помагат на мъжете и жените да бъдат по-възбудени. Това, разбира се, не значи, че трябва да имитирате порно звезди. Просто дайте гласност на това, което чувствате.

Не можете да свършите? Обвинявайте мозъка си – за жените сексът започва в мозъка. Затова негативните мисли по време на секс се асоциират с проблеми при получаването на оргазъм. Много хора признават, че могат да получат по-голяма възбуда в колата, отколкото в собствената си спалня. Това е защото колата няма същите тригери на стрес, асоциирани с нея, както спалнята. Освен това тя притежава и еротична нотка на табу. Затова специалистите съветват да превърнете будоара си за място, посветено само на съня и секса.

Това как изглежда той, може да окаже влияние на вас – изследване посочва, че жените са по-склонни да получават оргазъм едновременно с мъжа и да получават повече оргазми, ако считат партньора си за секси или мускулест. Разбира се, няма ясна връзка между двете, но в това може да има някои еволюционни фактори. Хетеросексуалните жени може подсъзнателно да търсят здрав и мускулест партньор, от когото да заченат дете. Но идеята за това, че едновременния оргазъм е по-важен от индивидуалния е просто културен мит.

6 невероятни неща, които всяка жена трябва да знае за оргазма
4.5 (90.53%) 38 глас[а]

Калина
Написана от Калина септември 23, 2015 21:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи