6 пози на тялото, които ще повишат вашата продуктивност

Мария
Написана от Мария април 26, 2015 20:41

6 пози на тялото, които ще повишат вашата продуктивност

Акценти:

  • Подремване - продуктивност
  • Лягане - просветление
  • Жестикулиране - убеждаване

Свързани:

Психологическите изследвания показват, че най-елементарните действия могат да генерират сила, да помагат в убеждаването, да засилват способността на човека да съчувства и да подобрява познавателните си способности.

Ние често мислим, че езикът на тялото ни помага да се изразим вътрешното си състояние във външния свят, но това работи и в обратната посока – позицията на нашето тяло влияят на разума.

Днес от екипа на Lechenie.bg ще ви разкажем кои ваши движения могат управляват мислите и чувствата ви и как можете да ги използвате, за да увеличите своята производителност.

1. Застанете в „силна поза“

Ако желаете да се чувствате по-силни, заставайте по-често в „позата на силата“.

Дана Карни и нейните колеги от Колумбийския университет установили, че хората, които застанат в „позата на силата“, поне за една минута, се чувстват не само по-силни, но и нивата на тестостерона в кръвта им се повишават.

За „поза на силата“ се подразбира широко разкрачени крака и вдигнати нагоре разтворени ръце. Доминирането в пространството, ще помогне на вашия мозък да разбере, че това наистина в този момент ви е нужно.

2. Напрягайте се за силна воля

Мускулното напрежение ще ви помогне да укрепите сила на волята.

През 2011 година Айрис Хунг и Апарна Лабру провели серия от експерименти, които показали, че хората, натоварващи мускулите си, по-лесно понасят болка, отказват се от примамливите лакомства, приемат неприятни лекарства и съсредоточават вниманието си върху тревожната информация.

Поради това, ако смятате, че ви е нужно да укрепите силата на волята си, натоварвайте мускулите си – това ще ви помогне.

3. Скръствайте ръцете си, за да бъдете по-настоятелни

Ако ви налага да се справяте с трудни задачи, решение, което изисква да бъдете по-настойчиви, скръствайте ръце, със сигурност ще ви помогне. Когато участниците в експеримента на Фридман и Елиът през 2008 година скръствали ръце, те успявали 2 пъти по-дълго да работят над сложни анаграми.

4. Легнете, за да постигнете просветление

Ако скръстването на ръцете не помогне, пробвайте да полегнете. Даррен Линципки и Дон Бирн през 2005 година помолили участниците в организирания първия експеримент да легнат по време на решаването на анаграма – това помогнало на доброволците да решат задачите по-бързо.

Тъй като анаграмите са задачи, чието решение изисква, тъй нареченото просветление, престоят в легнало положение може да спомогне за измислянето на творчески начини за решение на съответните задачи.

5. Подремвайте, за да работите по-добре

Ако вече сте легнали защо да не подремнете? Но не забравяйте, че сънят е изкуство. Ако вие спите твърде дълго, може да попаднете в омагьосан кръг, при което постоянно ще ви се спи и ще чувствате уморени и отпаднали. Ако се събудите твърде рано, сънят няма да има никакъв ефект.

Как да достигнете златната среда?

Брукс и Лек през 2005 година сравнили ефектите при 5, 10, 20 и 30 минути сън през деня, за да определят най-ефективната му продължителност. Техните изследвания показали, че повишаване на мозъчната дейност, на енергията и за ободряване е достатъчно да поспите 10 минути.

При по-продължителен сън възникват трудно със събуждането, а 5-минутния сън е ефективен само наполовина.

6. Жестикулирайте, за да убеждавате

Жестикулирането е много повече от страничен ефект от общуването. Резултатите от изследването от 2008 година на Фридан Мариччиоло и нейните колеги показват, че жестовете увеличават силата на убеждението.

6 пози на тялото, които ще повишат вашата продуктивност
4.5 (90%) 42 глас[а]

Мария
Написана от Мария април 26, 2015 20:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи