6 причини да правите повече секс

Калина
Написана от Калина септември 24, 2015 20:15

6 причини да правите повече секс

Акценти:

  • Защо трябва да правим повече секс?
  • Колко често трябва да правим секс?
  • Кога е дорбе да правим секс?

Свързани:

Намерете си занимание довечера – ако наистина ви трябва оправдание (или няколко такива), за да нажежите атмосферата в спалнята, това е за вас. Освен основните причини да правите секс като любов, удоволствие, желаете да имате дете, то науката доказва, че има и доста други положителни здравословни ефекти от интимностите. И следващият път, когато той или тя попитат: „Добре ли беше?“ ще можете да отвърнете положително в повече от един смисъл.

Сексът изгаря калории – да, креватните упражнения се броят като тренировка и със сигурност са по-приятни от тази в салона. В зависимост от това колко физически се отдавате, сексът може да заздрави мускулите, може да повиши сърдечния ви ритъм и като цяло да вкара тялото ви във форма. През 2013 година в изследване, при което доброволци носели проследяващи устройства, резултатите констатирали, че по време на акта мъжете изгаряли по около 101 калории, а жените средно по около 69. Относително погледнато, това не е огромно количество, но трябва да се има предвид, че сексуалните сеанси по време на проучването траели средно по около 25 минути (от любовната игра до оргазма). Колкото по-дълго правите секс, толкова повече калории ще изгорите.

Сексът ви помага да спите – след оргазъм, тялото отделя релаксиращ хормон, наречен пролактин. Ако преди това не се чувствате особено уморени, правенето на секс и оргазмът могат да ви помогнат доста по-лесно да заспите, в сравнение с нормалния ви ритъм.

Сексът намалява кръвното ви налягане и нивата на стрес – през 2005 година, при изследване, проведено в Шотландия, доброволците участници били помолени да записват своята сексуална активност в продължение на 2 седмици и същевременно им били поставяни задачи, които пораждали безпокойство и напрежение като говорене пред публика или решаване на математически задачи на глас. Тези от участниците, които правели секс по време на проучването, имали по-ниско кръвно налягане и се възстановявали от стреса по-бързо в сравнение с тези, които не правели секс. Само пенетрацията и сексуалният акт оказвали подобно влияние, но не и мастурбацията или други сексуални дейности. Резултатите от изследването посочват две важни ползи от редовното правене на секс: по-добър контрол над кръвното налягане и по-добро управление на стреса като цяло.

Сексът заздравява сърцето – редовното правене на секс може да се отрази на сърдечно-съдовата система и по други начини. Британско проучване открива, че мъжете, които правят секс поне 2 пъти седмично за период от 20 години, имат по-малка вероятност да починат от сърдечно заболяване в сравнение с тези, които правят секс по-малко от веднъж месечно. След 10 години, рискът от внезапна смърт е с 50 % по-нисък в сравнение с другата група.

Сексът помага за защита от рак – някои проучвания показват, че мъжете, които еякулират по-често имат по-нисък риск от заболяване от рак на простатата. При все това разликата изглежда доста малка и резултатите не са на 100 % потвърдени.

По-ясни за ползите от защита от рак на гърдата. Френско проучване открива, че при жените, които правят секс поне веднъж месечно, има по-малка вероятност от заболяване от рак на гърдата в сравнение с тези, които не правят секс. И при все, че болестта е рядко срещана при мъжете, при тези, които стигат до оргазъм по-малко от шест пъти на месец има завишен риск от него.

6 причини да правите повече секс
4.6 (91.18%) 34 глас[а]

Калина
Написана от Калина септември 24, 2015 20:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи