6 причини, поради които се влошава здравето ви

Калина
Написана от Калина май 15, 2015 17:08

6 причини, поради които се влошава здравето ви

Акценти:

  • Защо трябва да се движим повече?
  • Защо е добре да пием вода?
  • Как лошият сън се отразява на организма ни?

Свързани:

Когато трябва да подобрим здравословното си състояние, често срещаме трудности при промяната на навиците си, обикновено се стремим да спазваме 1 или 2 правила, но за съжаление множество фактори, които смятаме за маловажни се отразяват на нашето здраве. Учените определят шест причини, които се отразяват на здравословното ни състояние.

Хроничен стрес

Хроничният стрес е сред най-разпространените фактори, които са отговорни за появата на здравословни проблеми, но и е сред най-трудните за контролиране.

Учените провеждат изследване, което илюстрира взаимодействието между имунна дисфункция и хроничния стрес. Водещият изследовател Мари Магхър обяснява, че при хора, които са изложени на социални конфликти и високи стресови фактори в последствие се дисрегулира имунната система, което води до повишаване на уязвимостта към автоимунни и инфекциозни заболявания.

Хранителен недостиг

Съвременното производство на храни, прави растителните почви токсични, поради употребата на препарати за контрол на насекоми или прекомерна обработка, в повечето случаи крайният продукт е с 50% хранителен дефицит, в сравнение с изминалите години. Тази липса на минерали, ензими, витамини и полезни бактерии също е причина за хранителен дефицит в тялото. При такава липса, се затрудняват обикновените процеси и функции на тялото. Подобен недостиг на хранителни вещества може бъде основна причина за здравословни проблеми. Ако проблема не се коригира на време е възможно да доведе до различни хронични заболявания.

Прекалена токсичност

За съжаление голяма част от средата, в която живеем е силно замърсена, неспособността да избегнем токсините в храната и масово разпространените продукти, може да доведе до нарушения на нормалните функции на тялото. Много хора подлагат тялото си на детоксикация. Токсините, които се намират в храната, във въздуха, във водата, и продуктите, които използваме ежедневно, оказват влияние директно върху тялото, функциите му и се отразяват на здравето ни.

Лош сън

Сънят е основен фактор, за възстановяване на организма. Поради забързания начин на живот, често пренебрегваме, нуждата на тялото от сън. Лягаме си в ранните часове и се събуждаме рано сутрин, това нарушава циркадния ритъм (периодична смяна на състоянията на бодърстване и сън), който води до объркване на функциите на организма и загуба на енергия. Този режим води до поява на различни заболявания.

Липса на активност

Липсата на активност е сред основните причини за болести. Не е задължително, но в голяма част от случаи е често срещана причина за затлъстяване. Движението помага да запазите мускулите и тъканите балансирани с хранителни вещества във всички области на тялото. Разбира се това не означава, че трябва да се претоварвате, достатъчно е да се упражнявате в продължение на един час дневно или да се занимавате с някакъв вид физическа активност поне 5 пъти в седмицата, за да увеличите сърдечната честота.

Прекъсване на основите

Ние сме склонни да игнорираме или да блокираме нуждите на организма и това влияе пряко върху здравето ни. Например липсата на слънчеви лъчи, лишава организма от витамин D, а недостатъчния прием на вода води до дехидратация. Крайният резултат е нарушаване на нормално протичащите функции в организма.

За съжаление, грешките, които допускаме не свършват дотук, замислете се как вредите на организма си и помислете как да подобрите състоянието му.

6 причини, поради които се влошава здравето ви
4.5 (89.7%) 33 глас[а]

Калина
Написана от Калина май 15, 2015 17:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи