6 съвета как да прекарваме неделята за продуктивност на макс през новата седмица

Мария
Написана от Мария септември 10, 2016 07:11

6 съвета как да прекарваме неделята за продуктивност на макс през новата седмица

Акценти:

  • Пълноценен сън - приучаване
  • Креативност - развитие
  • Оптимизъм - енергичност

Свързани:

Последвайте тези елементарни съвети, и понеделникът вече няма да ви се струва като Божие наказание, и цялата работна седмица ще премине в режим на максимална продуктивност.

Не трябва да се поддаваме на общата вълна да ненавиждаме понеделниците. В този ден идва края на радостта и свободата, на които сте се наслаждавали през почивните дни.

Дори и да обичате работата си, самата необходимост да се връщате към тежък труд в понеделник понякога ви прави неорганизирани и се принуждаваме цял ден да тъпчем на едно място.

И след това през цялата останала седмица ви се налага да преправяте или довършвате с това, което не сте успели в понеделник.

Но когато понеделник настъпи, искате или не, то тъпченето на едно място все пак може да се избегне.

За да направите това е необходимо да си изработите няколко полезни неделни навици, които, без да пречат на почивката ви, подготвят за работната седмица и ви помагат да я направят още по-интересна. Възползвайте се от следните съвети.

1. Прекарайте 1 час, за да организирате времето си

Възможно е да не сте планирали да прекарате неделята, висейки в календара на Гугъл, вместо да се наслаждавате на почивката сред природата или на любимото си спортно предаване.

Но повярвайте това си струва.

Ако в неделя, отделите не повече от час, за да определите с какво ще се заемете през новата седмица, и да планирате ангажиментите си, така ще въведете ред в мислите си и ще се избавите от тревожността.

Погледнете си календара, направете си отметки, съставете си списък по приоритети за изпълнението на най-важните задачи и определете с какво да се заемете в понеделник сутринта.

И ако желаете добре да си починете в неделя, за да бъдете бодри и пълни със сили в понеделник, опитайте да направите досадните приготовления сутринта, а не да ги отлагате за последния момент.

Прекрасно знаете за какво става дума.

2. Яжте здравословна храна

Яденето на много пържена храна и алкохол в неделя ще доведе до това, че в понеделник ще сте се потопили в дълбока хранителна кома. И в понеделник сутринта изобщо няма да имате енергия, за да свършите каквото и да било.

3. Прекарайте деня полезно

През почивните дни ни очакват досадни домакински задължения, но понякога е важно да намерим време и за духовни практики, които ни обогатяват като личност или позволяват общуване на теми, които обичаме.

4. Съсредоточете се върху положителните моменти

Помислете за това какво би могло да ви помогне да получавате повече удоволствие от работата. Опитайте да си спомните времената, когато не сте могли да дочакате връщането в офис.

5. Тренирайте ума

Игрите, хобито и другите занимания, в които се изисква проявление на умствените способности, развиват творческото мислене, учат на съсредоточаване върху конкретна задача, въвеждат ред в мислите и подобряват самооценката.

Според изследванията спортът, компютърните игри и другите видове развлечения, повдигащи настроението, също способстват за развитието на креативността.

6. Приучете се към пълноценен сън

Най-добрият начин да не попаднете в лапите на суматохата в понеделник е добре да се наспите в неделната нощ.

Пълноценният сън помага за борба със стреса, добавя увереност, оптимизъм, прави ви енергични и внимателни. Началото на седмицата няма да премине хаотично.

6 съвета как да прекарваме неделята за продуктивност на макс през новата седмица
4.5 (89.73%) 74 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 10, 2016 07:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи