6 съвета как да се грижите за краката си през наближаващата зима

Мария
Написана от Мария декември 12, 2015 23:06

6 съвета как да се грижите за краката си през наближаващата зима

Акценти:

  • Обувки - подходящи
  • Напукани пети - причини
  • Кислородна вода - педикюр

Свързани:

Веднага щом настъпи зимата хората започват много да се безпокоят за състоянието на своята кожа и за здравето си. Много от нас са предположени към образуване на пукнатини по кожата, особено на стъпалата, точно през зимния период.

Ако не се борим с този проблем, то последствията могат да бъдат доста сериозни. Дори най-красивата обувка няма да скрие напуканите ви пети. Поради тази причина е важно да обърнем повече внимание на стъпалата си през зимния сезон.

1. Слагайте чорапи

Едно от най-важните неща за защита на вашите стъпала през зимата – това са чорапите. През студеният сезон по значимост те са равни на шапките и на ръкавиците. Ако кожата в областта на петите стане по влажна, това способства за травмиране на кожата на петите.

В тези случаи най-често се образуват мехури, рани и язви. Съществува и риск от измръзване, особено ако краката ви са изложени на екстремни климатични условия и не са защитени. Поради тази причина носенето на чорапи през зимата е важно както за мъжете, така и за жените.

2. Осигурете подкрепа на стъпалата

Това е най-наложително за бременните и за жените непосредствено след раждането. И то, защото в най-голяма степен са предразположени към наддаване на килограми, което може да доведе до деформация на свода на стъпалата им.

А през зимата тези процеси се задълбочават. И за тази цел са необходими специални стелки, които да поддържат свода на стъпалото. А освен това на пазара се предлагат и много обувки, които са предназначени именно за тези случаи.

3. Обувки според потребностите

За да им бъде на краката ви топло и комфортно, са необходими специални зимни обувки. В такова обувка вашите крака няма да почувстват студения вятър. Топлите и сухи крака трябва да са най-големият ни приоритет през зимата.

Ако краката ви са много чувствителни и предразположени към травми, внимателно избирайте обувките в съответствие с вашите потребности.

4. Овлажняване

През зимния период добър навик може да ви стане овлажняването на стъпалата преди лягане. Това е актуално както за мъжете, така и за жените. Ходенето по студения под може да доведе до настинка. Поради тази причина бъдете внимателни в такива ситуации.

5. Давайте почивка на краката

Ако прекарвате много време на крак през деня, е добре да си помислите да им давате ѝ почивка за известно време. Носенето на високи токове може да нанесе вреда на глезените.

Следва да се сменят на определен период от време с обувки с равни подметки, като на пазара се предлагат страшно много модели, които лесно се разширяват и са невероятно удобни за носене. Не забравяйте да си почивате, ако прекарвате много време на високи токове.

6. Редовен педикюр

Необходимо е да си създадете навика да си правите педикюр поне веднъж на 2-3 седмици в добри професионални салони, особено през зимата. Кожата на стъпалата загрубява, а това може да доведе до появата на напукани пети.

Но ако нямате възможност да посещавате салони за красота, тогава можете да си правите и сами педикюра у дома. Потапяте краката си във вода за няколко минути, като добавите в нея кислородна вода, а след това премахнете загрубялата кожа. След това подрежете ноктите и ги оформете с подходяща за тази цел пила.

6 съвета как да се грижите за краката си през наближаващата зима
4.4 (88.89%) 72 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 12, 2015 23:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи