6 съвета за тези, които искат да са щастливи на 40

Мария
Написана от Мария април 7, 2016 16:43

6 съвета за тези, които искат да са щастливи на 40

Акценти:

  • Брак - освежаване
  • Семейство - щастие
  • Начинаещ - възраст

Свързани:

След 2 години изследвания и повече от 400 социологически проучвания стана известно какво му е нужно на човек да живее добре на зряла възраст. В настоящата статия ще споделим най-важните препоръки с вас.

1. Стремете се към дългосрочни цели, а не преследвайте краткотрайни удоволствия

Много скоро ще откриете и нещо друго. Аристотел е смятал, че в основата на цялото поведение на човека стоят стремежите му да бъде щастлив.

И щастието не се състои само в ежеминутните радости като вкусната храна или прекрасният ден на плажа.

Щастието е преди всичко стремеж към важна цел – например, да възпиташ деца или да пробягаш маратонска дистанция. Стремете се към мечтите си и ще се чувствате удовлетворени от себе си.

2. Избирайте това, което е най-важно

Краткосрочните цели действат разрушаващо на живота ни.

Например, фокусираме се върху неща, които ни носят незабавно удовлетворение – да кажем, работата, и отлагаме за по-късно трудното, но по-значимото – например, създаването на семейство и деца.

Много хора поставят на първо място работата, а не семейството, защото резултатите от собствения труд могат да се видят и усетят незабавно.

Работиш цяла нощ до откат и успешно приключваш сделка , а след това те повишават и ти благодарят за свършената работа. В семейните дела това го няма.

Но всъщност именно близките хора и роднините са най-дълбокият източник на щастие. Влагайки сили, време и енергия в отношенията със семейството, ние можем да постигнем висоти и в други сфери на живота.

3. Избягвайте скука, а не страхове

Повечето от хората стават професионалисти в своята област към 40-тата си година и тогава се появява изборът – да играеш внимателно или да рискуваш.

И най-често се случва избягването на риска в работата да се превръща в основна причина за стагнация и неудовлетвореност от живота.

Помнете, че всички карти са в ръцете ви – все пак има огромна разлика между 1 година опит и 20 години. Това не означава, че е нужно сляпо да следвате на фантазиите.

Вместо това помислете как можете да вършите работата си, така че да проличат навиците, личните ви особености и таланти.

4. Във всеки етап от живота човек трябва да бъде начинаещ в нещо

Пробвайте нови неща. Дори и да претърпите неуспех в своите начинания, това ви прави по-стабилни. Карайте колело, измислете си необичайно хоби.

В живота ни винаги трябва да има нещо ново и изискващо усилия. Ако намерите хора и занимания, които не са ви безразлични, вие ще изживеете един необикновен живот.

5. Малко неуспехи – това е, което ви трябва

На пръв поглед изглежда, че всичко неприятно, което може да се случи на човек е съсредоточено в средата на живота – загуба на съпруг, на родител, любима работа, прекрасно здраве.

Но хората със спокоен живот – при пълна липса на каквито и да е нещастни събития, обикновено се чувстват нещастни и по-лесно изпадат в депресия, в сравнение с тези, които са преживели негативни събития в живота си.

Някои успехи могат да ви накарат да погледнете на живота от нова страна, а също ще ви научат да възстановявате жизнените си сили.

6. Най-големите заплахи за продължителния брак са скуката и липсата на внимание

Най-добрият начин за съживяване на връзката между съпрузите са новите впечатления.

6 съвета за тези, които искат да са щастливи на 40
4.5 (90.59%) 51 глас[а]

Мария
Написана от Мария април 7, 2016 16:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи